Šef Ferrarija Fred Vasseur kaže da bi Enzo Ferrari rekao da je je slijedeći bolid talijanske momčadi najbolji uzimajući u obzir da će bolid za 2024. biti potpuna suprotnost od SF23 sa kojim su nade za titulu nestale nakon prvog izlaska na stazu.

Francuz je jasan da bi njegov osnivač želio bolje rezultate, ali zna da imidž marke ostaje vrlo poseban za sve ljubitelje utrka.

Vasseur se dotakao Enzove mitske rečenice da je slijedeći Ferrari uvijek najbolj, a uvidio je to kao sjajan način da motiviše cijelu momčad. Francuz jamči da ima vrlo sličan pristup kako bi podigao sve da idući dan rade bolji posao.

Naravno, njegovo bi pitanje išlo i dalje, jer bi volio znati da li bio ponosan na ono što je talijanska ekipa danas nakon toliko godina bez naslova.

„Da je Enzo živ, pitao bih ga da li je ponosan na ono što je Ferrari danas. Ne znam šta bi rekao, ali siguran sam da bi kao trkač želio imati bolje rezultate i više se fokusirati na performanse. Kao kompanija, bio bi vrlo zadovoljan trenutnim imidžom Ferrarija u svijetu,“ rekao je Vasseur u Beyond The Grid podcastu.

„Sjećam se da je Enzo rekao da je najbolji Ferrari uvijek slijedeći. To je dobra poruka u smislu inovacije i kvalitete, da najbolje uvijek tek dolazi. Kao šef tima, volim reći da sutra moramo bolje sutra nego danas, ne želim gledati dugoročno,“ istakao je.

S druge strane, šef talijanske momčadi podsjeća da Ferrari ima obožavatelje širom svijeta i na većini staza imaju velike simpatije prema njima.

Kao rezultat toga, 55-godišnjak ima veliku želju da dođe do pobjede ove godine što bi predstavljalo veliku zahvalnost njihovim navijačima koji ih podržavaju.

„Ako odete na Silverstone, imat ćete navijače McLarena, Mercedesa i Ferrarija. Ako odete u Francusku, imat ćete navijače Alpine i Ferrarija. Ako odete u Njemačku, imat ćete Mercedes i navijače Ferrarija,“ pojašnjava on.

„Širom svijeta, polovica ljudi su navijači Ferrarija, to je čarobno i bio bih oduševljen da pobijedim za njih kako bih im zahvalio na podršci tijekom ovih godina bez naslova,“ zaključio je Vasseur.