Dok se timovi pripremaju za otvaranje sezone u Australiji, bivši vozač Formule 1 David Coulthard, izjavio je da dolazak Charlesa Leclerca u Ferrari predstavlja prijetnju za Lewisa Hamiltona i njegovim šansama da dođe od šestog naslova.

Coulthard tvrdi da će nova vozačka postava Ferrarija pružiti dinamičniji izazov Hamiltonu. Također, vjeruje da će Leclerc motovisati Vettela i pritisnuti ga jače nego što je to uradio Kimi Raikkonen prošle godine.

„Što se tiče Lewisa, prema mom mišljenju uparivanje Sebastiana i Charlesa ima mnogo opasniji izgled od Sebastiana i Kimija.“

Bivši vozač McLarena dodaje da nije očekivao od Raikkonena mnogo pobjeda prošle sezone, ali od Leclerca očekuje da se nađe na tom mjestu.

„Dovoljno je mlad, dovoljno entuzijastičan i dovoljno brz da još više pritisne Sebastiana.“

„To će i Lewisa držati na prstima,“ kaže Coulthard.

Ross Brawn je dodao svoje mišljenje o debati između Vettela i Leclerca, rekavši da Leclerc neće pobijediti Vettela tijekom njegove prve sezone u Ferrariju: Bio bih iznenađen, da budem iskren – Sebastian je vrlo dobar.“

Nekadašnji šef tima iz Maranella smatra da će Monežanin biti osoba na kojeg će se mnogo obratiti pažnja 2019. godine.

„Mislim da je on broj jedan u tom pogledu. Imao je vrlo dobru prvu godine, a sad je u top timu. Razgovarajući sa nekim ljudima koje poznajem u Ferrariju, bili su jako impresionirani njegovim pristupom i stavom. Mislim da je vrlo poseban.“

Brawn se dotakao stanja u Ferrariju, te vjeruje kako je italijanski tim u mnogo boljoj poziciji za osvajanje naslova ove godine. Skrenuo je pažnju na mnogo mirniju atmosferu unutar tima pod vodstvom Mattie Binotta.

„Ferrari je prošle godine bio u ‘neredu’. Umro je Sergio, a onda je očigledno došlo do sukoba u timu između Maurizia i Mattie – nije bilo glatko. Znači, prošle godine to nije bila lagana atmosfera,“ pojasnio je Ross Brawn.