Momčad Ferrarija je otkrila izmijenjene boje bolida za prvu utrku nove F1 sezone 2019 VN Austrlije.


Ferrarijev naslovni sponzor Phipil Morris je pokrenuo inicijativu ‘Mission Winnow’, čije su se naljepnice na bolidima momčadi iz Maranella nalazile od VN Japana. Međutim, prije predsezonskih testiranja se pojavila vijest da su Australske vlasti pokrenule istragu da li Mission Winnow krši zakon o zabrani reklamiranja duhanskih proizvoda, a Ferrari je potvrdio da u Melbourneu na njihovim bolidima neće biti Mission Winnow naljepnica.

Momčad je danas otkrila izmijenjene boje bolida, a naljepnice Mission Winnow su smaknute sa trkaćih odijela vozača, kao i službene timske odjeće.

„Tijekom vikenda za VN Australije, boje SF90, trkaća odijela vozača i neka oprema će nositi logo koji slavi 90 godina Scuderije,“ potvrdio je Ferrari.

„Utrka u Melbourneu predstavlja početak proslave ove posebne godišnjice, koja će se odvijati tijekom sezone Formule 1, a također će se pojaviti i u drugim aktivnostima ‘propetog konjića’.“

Većina Mission Winnow naljepnica je zamijenjena s obilježjima koja slave 90 godina postojanja Ferrarija, dok su neke naljepnice u potpunosti uklonjene. Ferrari bi od VN Bahreina trebao vratiti Mission Winnov na svoje bolide, iako to sama momčad još uvijek nije službeno potvrdila.