CEO Ferrarija, Louis Camilleri kaže da je ovo najbolja sezona za tim iz Maranella, iako su već dvije utrke prije kraja sezone izgubili naslov u poretku vozača.


Na prigodi ‘Ferrari Mondiali’ koji je održan u Monzi, Camilleri je istakao zadovoljstvo koje je Scuderia pokazala ove sezone.

„Ovo je najbolja F1 sezona za Ferrari od 2008. godine. Ostvarili smo napredak, a tim će naporno raditi kako bi ove godine osvojio konstruktorski naslov,“ kazao je CEO Ferrarija.

Pred timom iz Maranella je jako težak zadatak da osvoji i ovaj naslov. Ali, postoji šansa da odnesu pobjedu, ako budu na nivou na kojem su bili ranije i gdje su završavali ispred Mercedesa. Stoga, Brazil će biti novi okršaj za naslov. Camilleri smatra da je prvenstvo još uvijek otvoreno.

„Prvenstvo je još uvijek otvoreno. Do kraja su dva GP-a, a mi ćemo učiniti sve da osvojimo naslov,“ dodao je.

 

Na pitanje o budućnosti sporta, pogotovo oko proračuna budžeta, te o ulasku Liberty Medie u Formulu 1, Camilleri je odgovorio:

„Odnosi sa Libertyem su dobri sa tehničke strane, dok smo sa političke još uvijek daleko.“

„Svi želimo proračun budžeta, ali ‘đavo’ je u detaljima,“ rekao je šef Scuderie, što se može tumačiti da će u Maranellu prihvatiti regulisanje troškova u F1 pod prvavim okolnostima. Ali, u ovom trenutku čini se da je dogovor još uvijek daleko.