Valtteri Bottas kaže da se njegov mentalitet promijenio za ovu sezonu i da se osjeća drugačije nego prethodnih godina.


Nakon što prošle sezone nije ostvario niti jednu pobjedu, Bottas je dominantno pobijedio na otvaranju sezone u Melbourneu, a u cilj je ušao 20 sekundi prije timskog kolege Lewisa Hamiltona.

Šef Mercedesa Toto Wolff je pohvalio Finca nakon pobjede, rekavši kako je pronašao formu koja ga je izdvajala u juniorskim serijama. Osim što je pobijedio, Bottas je postavio najbrži krug utrke i osvojio je dodatni bod za to i u Bahrein stiže s ukupno 26 osvojenih bodova i kao vodeći vozač u poretku—što mu je prvi put u karijeri da je prvi u poretku vozača.

„Jako je rano, ali ako pogledate rezultat, mogu reći da se nešto promijenilo u mom mentalitetu za ovu godinu. Pripreme preko zime i način na koji mislim o stvarima se promijenio, teško je objasniti. Osjećam se drugačije nego prethodnih godina,“ rekao je Bottas.

Iako je Mercedes dominirao tokom cijelog vikenda u Australiji, Bottas kaže da će Bahrein ponuditi reprezentativniju sliku odnosa snaga između top timova.

„Prilično je teško reći. Bili smo iznenađeni performansama u Melbourneu, ali to je pomalo smiješna staza. Mislim da ćemo ovdje i u Kini dobiti puno bolju sliku performansi u ovom trenutku godine.“