Šef DTM-a, Gerhard Berger smatra da je Sebastian Vettel donio ispravnu odluku što je prešao u Aston Martin, ali ne vjeruje da može doći do naslova.

Četverostruki svjetski prvak je riješio pitanje ostanka u kraljici motorsporta. Nakon što je prekinuo suradnju sa Ferrarijem, Nijemac se povezivao sa nekoliko timova u kojima bi nastavio svoju karijeru Formule 1.

33-godišnjak je izjavio kako je razmišljao o povlačenju iz oktanskog sporta. Ipak, Sergio Perez je ‘iznenada’ objavio da se na kraju sezone 2020. povlači iz Racing Pointa. Ubrzo je stigla nova vijest da će na njegovo mjesto doći Sebastian Vettel.

Gerhard Berger smatra da je ovakav potez ispravan, ali on vjeruje da može samo ‘pobijediti’ u utrci. Berger je prije nekoliko sedmica imao nekoliko savjeta za Vettela, a među njima je bilo da možda ipak završi karijeru.

Međutim, to ne znači da Vettelovu odluku da karijeru nastavi u Aston Martinu od 2021. godine smatra pogrešnom – obzirom da se to ime ekipe dobro uklapa u imidž zbog povezanosti sa Mercedesom.

„Ako želi nastaviti odluka je ispravna,“ jasno je rekao Berger u intervjuu za njemački Speedweek. „Aston Martin se dobro uklapa u ime i imidž, kao i bliska veza s Toto Wolffom i Mercedesom. Dakle, performanse postoje. Lawrence Stroll je dobar poduzetnik.“

Šef DTM-a smatra da ako Lance Stroll može osvojiti postolje jasno je da Vettel može može još više – doći do pobjede. Ipak, dodaje da iako voli biti iznenađen misli da četverostruki prvak sa novom ekipom ne može do naslova.

„Ako Lance Stroll može na pobjedničko postolje, jasno je da je Sebastian Vettel od toga sposoban stvoriti još više. Pojedinačne pobjede su na ‘kartama’, ali mislim da on (Vettel) i momčad ne mogu ciljati na naslov. Ali volim biti iznenađen,“ rekao je Berger.