Sebastian Vettel je prokomentirao svoje dosadašnje timske kolege i u sklopu svog osvrta dotakao se Charlesa Leclerca za kojeg smatra da će biti velikan Formule 1 u narednoj deceniji.

Leclerc je u Formulu 1 ušao na velikom glasu s obzirom da je u svojim debitantskim sezonama osvajao GP3 i F2 serije te se smatra ‘generacijskim’ talentom. Već u svojoj prvoj sezoni nekim sjajnim vožnjama za Sauber je pokazao da je sav publicitet oko njega opravdan, a onda je uslijedila promocija u Ferrari.

Odmah u prvoj sezoni je Leclerc porazio timskog kolegu, četverostrukog prvaka Formule 1 Sebastiana Vettela i nametnuo se u Ferrariju kao vozač oko kojeg će graditi budućnost. Preko zime je dobio petogodišnje produženje ugovora, a u ovoj sezoni je po rezultatima debelo nadmašio Vettela—uspio je osvojiti 2 pobjednička postolja, dok je Vettelu najbolji rezultat 6. mjesto u Španiji.

Vettel na kraju ove godine napušta Ferrari i odlazi u Aston Martin, a u intervjuu za talijanski Sky se Nijemac dotakao svojih timskih kolega kroz karijeru. Kada je upitan ko mu je bio najteži timski kolega, Vettel kaže:

„Mislim da je to bio Webber. Bio je zreo i imali smo neke teške trenutke. Danas se dobro slažemo. On je ostavio najdublji trag. Volio sam i Ricciarda, on je dobar rival,“ prokomentirao je Vettel svoje timske kolege tokom svog perioda u Red Bullu.

Potom se dotakao timskih kolega koje je imao u Ferrariju:

„Sa Kimijem nisam imao komplikacija. Naučio sam puno od njega na stazi. Leclerca je bilo zanimljivo gledati kako se ‘probija’ i kako raste i on sada ima moje mjesto. U slijedećoj deceniji će on biti velikan u F1,“ dodao je četverostruki prvak.