Fernando Alonso će voziti McLarenov ovogodišnji bolid na Pirellijevom testiranju guma u Bahreinu, koje se održava na stazi Sakhir nakon trkaćeg vikenda za VN Bahreina.


Dvostruki prvak Formule 1 se povukao iz sporta na kraju 2018., ali je ostao član McLarenove porodice i postao je ambasador i savjetnik britanske momčadi za 2019. Kada su objavljivali njegovu novu ulogu sa momčadi, McLaren je potvrdio da će Španjolac voziti MCL34 kako bi pospješio njegov razvoj, ali i pripreme za razvoj bolida za 2020. godinu.

Alonso će voziti na oba dana testiranja u Bahreinu, a vozit će u sklopu Pirellijevog testiranja guma. Španjolac će dobiti puni dan za upravljačem MCL34 u utorak, dok će u srijedu testne dužnosti dijeliti sa trkaćim vozačem britanske momčadi Carlosom Sainzom. Norris i Sainz će s druge strane voziti na unutarsezonskom testiranju oba dana, dok se Pirellijevo testiranje guma radi odvojeno.

Alonso bi mogao voziti za McLaren i na drugom unutarsezonskom testiranju u Barceloni, ali i na Pirellijevom testiranju guma u Abu Dhabiju krajem godine.