Šef Ferrarija Fred Vasseur je otkrio da je Lewis Hamilton potpisao trogodišnji ugovor sa talijanskom momčadi, a ne dvije godine kako je objavljeno u februaru. 

Prije početka tekuće sezone, motorsportski svijet je bio u nevjerici kada je stigla informacija da se sedmerostruki svjetski prvak odlučio na promjenu tima sa kojim je osvojio šest naslova. 

Potpisivanje za Ferrari je bio veliki zaokret u Britančevoj karijeri. U sezoni 2023. Je došlo do produženja suradnje sa Mercedesom. Međutim, u njegovom potpisivanju je stajala klauzula da može otići nakon godinu dana. 

Upravo je ta stavka bila prekretnica da Hamilton pređe u momčad za koju je kasnije rekao kako mu to sad iz djetinstva. Iako se prvobitno govorilo da je ugovor potpisan na dvije godine, došlo se do saznanja da je ipak duži, što je otkrio šef Ferrarija. 

“Morao je napraviti izbor: gdje imam najbolje šanse osvojiti svjetsko prvenstvo 2025., 2026. i 2027.? A on je rekao: Ferrari’,” rekao je Vasseur za FT. 

Hamilton je navodno želio trogodišnji ugovor sa Mercedesom kada je potpisao svoj prethodni ugovor s njima prošle godine, ali je Mercedes navodno odbio. 

Vasseur, koji se također želi dovesti tehničkog direktora Red Bulla Adrianu Neweya, napomenuo je da očekuje kako će Hamiltonova prisutnost biti “najbolji način da privuče atraktivne ljude” u svoju momčad. 

“Imamo dobre ljude u Ferrariju, ali želim ih ojačati. Lewis je bio važan simbol jer šalje pozitivnu poruku paddocku za budućnost momčadi.” 

“Većina tehničara u F1 je u Velikoj Britaniji. Ako pređete iz Mercedesa u Brackleyu prema Red Bullu u Milton Keynesu, zadržite djecu u istoj školi, zadržite istu kuću.” 

“Od petka do ponedjeljka možete promijeniti. Dolazak u Italiju je druga priča. Morate preseliti obitelj; to je promjena života. Lewisov transfer će pomoći će nam da ubijedimo [prelazak u Ferrari],” dodao je Fred Vasseur.