Pierre Gasly kaže da nešto nedostaje Sergiu Perezu koji je u opasnosti da bude zamijenjen u Red Bullu, što je pozicija u kojoj se Gasly već našao.

Perez trenutno uživa u maloj slobodi koju Gasly nije imao kad je zamijenjen od strane čelnih ljudi austrijske momčadi nakon samo 12 utrka. No, iako je oklijevao komentarisati kako je to biti vozač Red Bulla pod pritiskom, Gasly je napomenuo da Perezu trenutno nešto nedostaje.

Gasly je promovisan iz Toro Rossa u Red Bull za sezonu 2019., ali se ubrzo vratio u Faenzu nakon pola sezone provedene u Milton Keynesu.

Iako se to u to vrijeme smatralo brutalnom, ali pravednom odlukom, Gaslyeva forma izgleda bolje s obzirom na Perezovu situaciju kontakta sa Francuzom koji samo tri puta nije uspio osvojiti bodove.

Ali s obzirom da je 28-godišnjak sada otišao u Alpine, oklijevao je komentarisati Perezove trenutne probleme, ali je napomenuo da je situacija u kojoj se on nalazi potpuno drugačija.

“Prije svega, mislim da je moja situacija bila vrlo drugačija od Checove situacije,” rekao je Gasly u Silverstoneu. “Ali mislim da je trenutno pod velikim pritiskom.”

“Ne znam šta bih rekao da budem pošten. On je dobar vozač, svi to znaju, ali čini se da se ne snalazi, bilo on sam ili dolazi iz momčadi. Ne znam i ne mogu to komentarisati.”

Gasly je zatim upitan koliko se brzo stvari mogu promijeniti za vozača i koliko je teško pronaći bilo kakav tempo ako se ne osjećate ugodno u bolidu.

“U konačnici, njegov problem u ovom trenutku je što ne osjeća bolid,” nastavio je Gasly.

“Kad god se osjećate jakim u bolidu, imate iz bilo kojeg razloga slobodan vikend. Slijedeći vikend se vratiš, osjećaš se dobro, ubaciš jake krugove i uopće ne razmišljaš o tome.”

“Ali čini se da on jednostavno ne može izvući performanse iz toga, dolazi li to od njega ili tima, ne znam.”

“Ali očito postoji nešto što trenutno nedostaje između njih dvoje,” dodao je Pierre Gasly.