Iako je uvjeren da će Hamilton ostati u Mercedesu i nakon 2020. godine, Toto Wolff ipak smatra da postoje određene šane da će Britanac napustiti Srebrne strijele i preći u Ferrari.


U posljednje vrijeme se sve više govori da bi Hamilton mogao preći u Ferrari. Britanac se navodno tokom ove godine dva puta sastajao sa predsjednikom Ferrarija Elkannom kako bi razgovarao o mogućem prelasku, a sve glasine je pokrenuo šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto koji je istakao zadovoljstvo što bi Britanac mogao biti dostupan za 2021. godinu.

Šef Mercedesa Toto Wolff je izjavio kako mu ne smeta što se Hamilton potencijalno sastajao sa predsjednikom Ferrarija, a kada je upitan da komentira kolike su šanse da Hamilton napusti Mercedes, odgovorio je:

„Vozač tog kalibra uvijek ima veliki uticaj na tim i osobno ne želim napraviti grešku i podcijeniti potencijal Ferrarija. „Uzimam u obzir njegov odlazak iz McLarena u Mercedes. Svi su govorili da je to pogrešan potez, a pokazao se kao ispravan.“

„Dao bih 25% šansi da će se ovaj scenarij ostvariti (Hamiltonov prelazak u Ferrari),“ rekao je Wolff.

Ipak, vjeruje u nastavak saradnje sa Hamiltonom.

„Osobno bih rekao da postoji 75% šansi (da će Hamilton ostati u Mercedesu). S razumne strane, sve govori u nastavak saradnje, s obe strane. Ali jednako tako postoji tih 25% šansi koje ne kontroliramo. Vidjet ćemo šta će se desiti u narednim mjesecima,“ dodaje Austrijanac.