Šef Mercedesa, Toto Wolff kaže da trenutna prednost koju njemački tim ima nad Scuderiom ne znači ništa s obzirom koliko je tijesna borba između ove dvije ekipe. Ferrari trenutno ima manjak od 53 boda u poretku konstruktora, dok Lewis Hamilton bježi Sebastianu Vettelu 50 bodova u poretku vozača.

Mercedes je izdominirao u Rusiji, pretvorivši prvi startni red u 1-2 na utrci. Ipak, unatoč tome što su povećali prednost, Wolff očekuje jak Ferrari u Japanu i predviđa još jednu blisku borbu između dva proizvođača.

„Napustili smo Sochi sa većom bodovnom prednošću u oba prvenstva. Ali znamo da to ne znači ništa, jer naša borba s Ferrarijem je daleko od završetka,“ kaže Wolff.

„Ne možemo uzeti ništa zdravo za gotovo, ali maksimalno napadamo na svakom frontu u sljedećim utrkama.“

„Borba sa Ferrarijem ostaje izuzetno bliska, kao što je dokazano Sebastianovim tempom u nedjelju koji nas je stavio pod pritisak,“ dodao je.

 

Kao i u Rusiji, Mercedes je pobjeđivao na svakoj utrci u Japanu tijekom hibridne ere. Međutim, Wolff očekuje borbu od samog starta, navodeći da je staza u Suzuki slična karakteristikama Silverstonea, gdje je Ferrari odnio pobjedu.

„Suzuka će biti još jedan izazov za nas. Trebat će nam najbolje od tima, našeg bolida i naših vozača da budu na vrhu,“ smatra Austrijanac.

„To je staza koja pokazuje neke sličnosti sa Silverstoneom, gdje ove godine nismo imali jak rezultat kao i prethodnih sezona. Stoga,u Japanu svi moramo biti na najvišem nivou ako želimo tražiti pobjedu,“ rekao je Toto Wolff.