Williams će propustiti prvi dan predsezonskih testiranja u Barceloni nakon kašnjenja u izradi novog bolida FW42—potvrdila je to šefica britanske momčadi Claire Williams.


Nakon što su otkazali planiranu probnu vožnju novog bolida tijekom filmskog dana zbog kašnjenja u izradi FW42, Williams je izdao saopćenje za javnost u kojem potvrđuju da će propustiti prvi dan predsezonskih testiranja u Barceloni.

Šefica momčadi Claire Williams je rekla da će novi Williams na stazi debitirati u utorak ujutro.

„Nažalost, morali smo odgoditi početak naših predsezonskih testiranja u Barceloni za utorak ujutro,“ potvrdila je Williams. „Bili smo nevjerovatno zauzeti tijekom zime u Groveu jer smo spremali FW42 za sezonu i unatoč najvećim naporima, potrebno nam je više vremena.“

„Naš apsoluti prioritet je da uvijek dovedemo bolid na stazu u najboljem stanju i ponekad to traje više nego što očekujete. Nije idealno, ali isto tako ovo nije kraj svijeta.“

„Očigledno, izgubit ćemo vrijeme koje ćemo morati nadoknaditi, ali imamo još sedam dana testiranja i morat ćemo maksimalno iskoristiti to vrijeme da se pripremimo za prvu utrku,“ dodala je Williams.

Momčad iz Grovea je prošlu sezonu završila kao posljednja u poretku konstruktora, a ovakav početak sezone nikako ne ohrabruje. Međutim, novi vozač britanske momčadi i F2 prvak iz 2018. godine George Russell je optimističan, te je poručio kako će Williams morati odraditi “samo 10 dodatnih krugova po danu” kako bi nadoknadio izgubljeno vrijeme.