Bivši vozač Formule 1, Mark Webber, sada prisutan u paddocku kao ambasador Rolexa analizirao je neke novitete premier klase koja je doživjela vozačke promjene za ovu godinu.

Webber, bivši vozač momčadi poput Jaguara i Red Bulla, vjeruje da će Carlos Sainz, Sergio Perez, Daniel Ricciardo morati otvoriti oči u svojim novim pustolovinama.

Australac je na svom popisu ‘zaboravio’ svog prijatelja Fernanda Alonsa koji se nakon dvije sezone izbivanja vraća na grid Formule 1. Pored toga, nije se dotakao niti svog bivšeg kolege i četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela.

„Neki jako poznati vozači su promijenili momčadi za sezonu 2021. godine, poput Daniela Ricciarda u McLarenu, Carlosa Sainza u Ferrariju ili Sergia Pereza u Red Bullu. Ove godine imaju nevjerovatnu priliku,“ rekao je Webber u Rolexovom pregledu za nadolazeću sezonu.

Luksuzna marka satova sponzor je premier klase od 2013. godine, a sponzori su gotovo u 90-godišnjoj vezi sa motorsportom.

Australac se dotakao svoje nekadašnje momčadi iz Milton Keynesa. Dodaje kako se raduje što će vidjeti može li Red Bull krenuti snažno od samog starta i izazvati Mercedes od prve utrke u Bahreinu.

„Također, jako se radujem što ću vidjeti može li Red Bull krenuti u sezonu snažno i izazvati Mercedes od samog početka,“ nastavio je. „To bi bilo fascinantno.“ Valja podsjetiti da je Webber bio blizu osvajanja naslova 2010. godine sa Red Bullom.

Kakav god bio sportski ishod novog prvenstva u sezoni 2021. godine, Webber je čestitao Formuli 1 što su mogli organizirati 17 utrka prošle godine zbog poznate situacije oko pandemije i uspjeti povećati taj broj na 23 utrke u novoj sezoni.

„Morali bismo biti izuzetno ponosni na ono što je Formula 1 postigla prošle godine. Ostali sportovi i discipline na nas su gledali kao mjerilo. Bilo je sjajno i nadam se da ćemo to moći ponoviti i ove godine,“ rekao je Mark Webber.