Sebastian Vettel predvodi poredak vozača sa devet bodova prednosti nad Mercedesovim Lewisom Hamiltonom. Unatoč svoje dvije pobjede i generalnoj formi Ferrarija, Nijemac vidi Srebrne strijele kao favorite, ali ističe da u SF71H vidi još dosta potencijala.

U Australiji i Bahreinu je Vettel stojao na najvišoj stepenici postolja. U Kini je bio žrtva Verstappenovog nepromišljenog poteza zbog kojeg je završio tek osmi. Utrka u Šangaju je dobro krenula za Nijemca- poveo je utrku sa pole positiona i vodio je sve do prvih odlazaka u boksove. Ipak, Bottas i Mercedes rade uspješan undercut i preuzimaju vodstvo. Vettel zatim nastavla juriti Bottasa, ali je obojicu koštao izlazak sigurnosnog automobila na stazu što je omogućilo vozačima Red Bulla ‘besplatan’ odlazak u boks. Uslijedio je zatim Ricciardov šou koji je došao do pobjede.

„Kina je bila samo jedna od 21. utrke. To nije bio kraj svijeta. Uradili smo sve što smo mogli, ali stvari se nisu odvijale u našu korist. Ali nisam razbijao glavu zbog toga. Naša brzina je dobra i mogu biti sretan što sam mogao osvojiti nekoliko bodova,“ rekao  je Vettel.

Iako je Ferrari u prve tri utrke pokazao da ima najbrži bolid u ovom trenutku, Vettel spušta loptu na zemlju i kaže da je za njega Mercedes i dalje favorit. Njemačka momčad još uvijek nema pobjedu, ali vodi u poretku konstruktora.

„Nemam utisak da je dominacija Mercedesa konačno slomljena. Za mene su oni još uvijek favoriti. Mogli su pobijediti u sve tri utrke, onda bismo skroz drugačije govorili.“

Ali četverostruki prvak je svjestan potencijala svog bolida.

„Imamo dobar bolid u svim uvjetima i imamo još mnogo potencijala da učinimo bolid još bržim,“ kaže Vettel.

U Bakuu bi Ferrari mogao imati prednost nad svojim rivalima na dugim pravcima. Talijanska momčad je bila brža od Mercedesa na pravcima u prve tri utrke, što se posebno vidjelo u Kini kada su Vettel i Raikkonen bili preko pola sekunde brži od dvojca Mercedesa u kvalifikacijama.

Kada je u pitanju Bakuu, Vettel kaže:“Možemo sa optimizmom gledati ka narednim utrkama. Imamo bolid koji je bio brz na svih prethodnim tipovima staza. Ali također znamo da je tijesno između vodeće tri ekipe. Ako ste i na trenutak slabi, onda su ostali tu. Najmanje nijanse u postavkama bolida ili temperaturama guma mogu napraviti razliku između pobjede i poraza. Meni je to uzbudljivo. Znamo da možemo pobijediti ako sve napravimo kako treba.“

„Sviša mi se Baku, ali je možda startno-ciljni pravac za moj ukus možda previše dugačak. Ali jako je lijepo voziti kroz stari dio grada.“

Vettel se dotakao i incidenta sa Vettelom u Kini.

„Cijenio sam što je došao do mene nakon utrke. Ali rekao sam mu- gledaj, utrka je bila tvoja, mogao si pobijediti- ali nisi. Zato se moraš zapitati šta se desilo. Mene je pokupio na putu. Ali ja nisam pobornik toga da se to rješava na zelenom stolu sa kaznama. Dobro je da to osobno riješimo,“ zaključio je Nijemac.