Red Bull je dao Danielu Ricciardu rok do augusta da odluči o svojoj budućnosti, nakon čega će austrijska momčad početi tražiti druge vozačke opcije za 2019.

Ricciardu ugovor sa ‘Bikovima’ ističe krajem sezone, te Australac želi pričekati s donošenjem odluke o svojoj budućnosti jer želi ekipu u kojoj će imati najveće šanse da se bori za naslov. U redu za njegov potpis stoje Ferrari i Mercedes, a Ricciardo je nakon pobjede u Kini rekao da će Red Bull trebati još nekoliko pobjeda ako ga želi uvjeriti na ostanak.

Ali Red Bull ne želi vječno čekati Ricciarda, te žele što prije znati njegove planove.

„Trebao bi donijeti odluku najkasnije do ljetne pauze,“ rekao je šef Red Bulla Christian Horner za njemački Auto Motor und Sport. „Ne želimo ga čekati zauvijek.“

Iako je prioritet Red Bulla produženje ugovora sa Ricciardom, Horner kaže da austrijska ekipa ima nekoliko opcija u slučaju njegovog odlaska.

„Naš prioritet je da nastavimo raditi sa Danielom. Ako to ne uspije, potražit ćemo druge opcije. Najočitija opcija je Carlos Sainz. On je pod ugovorom s nama, a onda je tu i par mladih vozača.“

Ricciardo potpisao predugovor sa Ferrarijem?

Za Ricciarda su najviše zainteresirani Mercedes i Ferrari. Mercedes još uvijek nema pod ugovorom za 2018. niti jednog vozača, dok je Raikkonen u istoj situaciji kao i Australac.

Još i prije njegove pobjede u Šangaju su se pojavile glasine da je Ricciardo potpisao predugovor sa Ferrarijem. Analitičar Skya Mark Hughes je napisao:“Red Bull je uvjeren da je on definitivno potpisao nešto, negdje, ali ne s njima i ne s Mercedesom.“

 

Hughes smatra da je Ferrari položio ekskluzivna prava na Ricciarda i da je on ‘zaključan’ na određeni period.

„Postoje razne ugovorne opcije, ali ova je obostrana do 30. juna. Do tog datuma niti jedna strana ne smije službeno pregovarati s drugima. Vozač sam sebe isključuje iz tržišta za to vrijeme i pregovori o njegovim uslugama nakon 2018. su u vlasništvu tima-u ovom slučaju Ferrarija,“ dodao je Hughes.