Lance Stroll vjeruje da je mogao pobijediti na prošlogodišnjoj VN Azerbejdžana da je bio agresivniji protiv Daniela Ricciarda na restartu poslije crvene zastave.

Stroll je zauzimao treće mjesto nakon restarta poslije crvene zastave, ali ga je Ricciardo prošao sjajnim manevrom na kočenju u zavoju 1 u 23. krugu. Osvrćući se na taj trenutak, Stroll kaže da je mogao pobijediti da se bolje branio.

„Kad gledam danas na to, vjerovatno sam mogao pobijediti. Branio bih se bolje od Ricciarda u zavoju 1. Kočio sam ranije pošto se mnogo toga dešavalo na restartu, svako se mučio sa gumama na restartu. Kočio sam ranije, nisam znao da je on tu.“

„Ali onda sam u retrovizoru vidio nekoga kako dolazi. Nisam mogao skrenuti jer bismo se inače sudarili.“

„Uvijek je lako reći, naravno, da ste mogli nešto bolje kada se osvrćete na utrku. Kažete ovo ili ono, ali to sam sam vidio kasnije. Ostatak je bio prilično dobar,“ rekao je Stroll.

Stroll je mišljenja da bi se stvari odvijale drugačije da je Ricciardo ostao iza njega.

„Znao sam da ga mogu zadržati jer smo znali da Red Bull ima problema. Sjećam se da mi je inžinjer rekao da imaju problema sa pregrijavanjem i da su morali proći ispred nas. Također sam znao da imam dobru brzinu na pravcima, tako da vjerujem da sam ga mogao zadržati. Sad kad gledam na to, vjerovatno sam mu mogao zatvoriti vrata, zasigurno.“

Nakon teškog starta u sezonu, Strollove performanse u Bakuu su mu pomogle da utiša kritičare. Na kraju se ispostavilo da je to bila najbolja Williamsova utrka u 2017.

Kanađanin kaže da momčad iz Grovea nikada nije uspjela saznati zašto im je išlo tako dobro u Bakuu.

„Imali smo jako malo ograničenja, bolid je bio lagan za voziti, sve se spojilo. Vjerovatno je našem bolidu odgovarala priroda staze. Mislim da još uvijek ne znamo sve odgovore i sve razloge zašto smo bili tako dobri, ali tip zavoja, dugi pravci, znate.. bolid se ponašao jako dobro u zavojima. Očito smo imali veoma konkurentan bolid na pravcima, tako da je to prilično dobro odgovaralo našem bolidu,“ zaključio je Stroll.