Bivši šef Formule 1, Bernie Ecclestone kaže da će četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel odgovoriti kritičarima i pokazati svoje pravo lice u novoj momčadi Aston Martinu.

Utrka održana 13. decembra prošle godine na stazi Yas Marina u Abu Dhabiju označila je rastanak između Sebastiana Vettela i Ferrarija nakon šest sezona. Odnos između Nijemca i momčadi iz Maranella je bio profesionalan.

33-godišnjak je imao svoje uspone i padove. U crvenom kombinezonu se penjao u 14 navrata na najvišu stepenicu postolja i time postao treći najbolji vozač u historiji ove momčadi. Međutim, Vettel nije uspio doći do svog cilja sa Ferrarijem: osvajanje naslova.

Razgovarajući o svom prijatelju, Vettelu, kojeg čeka novi izazov u Aston Martinu – Bernie Ecclesstone vjeruje da novi vozač britanske momčadi nije bio voljen i mažen na pravi način u Maranellu, kao što je bio u Red Bullu, gdje je došao do četiri naslova.

„Nije proteklo mnogo vremena od kada je Seb bio na vrhu ljestvice svih vremena,“ rekao je Ecclestone. „Nažalost, gotovo niko ne govori pozitivno o njemu. U Formuli 1, vozač još uvijek ovisi o jednosjedu.“

„Ferrari kao da mu nije odgovarao. Leclerc je talentiran, ali i Vettel, koji ima više iskustva i ispred njega je,“ dodaje on.

Bivši šef najbržeg oktanskog sporta kaže da u Ferrariju unutarnja politika igra važnu ulogu, ali jedino s Michaelom Schumacherom su svi pritiskali u istom smjeru. Uvjerava da će Vettel u Aston Martinu odgovoriti kritičarima koji ne vjeruju u njegovu sposobnost.

„U Ferrariju je unutarnja politika oduvijek igrala važnu ulogu, samo što su s Michaelom Schumacherom svi pritiskali u istom smjeru. Sada Seb ima novi izazov u Aston Martinu. Odgovorit će kritičarima koji ne vjeruju u njegove sposobnosti. U Red Bullu je bio jako voljen i osjećao se ugodno s momčadi, u Ferrariju to nije bilo tako,“ zaključio je Bernie Ecclestone.