Max Verstappen je optimističan po pitanju 2020. i slijedeće godine se želi boriti za naslov.


Ranije ove godine su bile aktuelne glasine kako Verstappen želi promijeniti ekipu i napustiti Red Bull, ali je Nizozemac optimističan po pitanju 2020. Austrijska momčad je u posljednje vrijeme napredovala sa svojim bolidom, a ohrabrujuće znakove pokazuje i Honda, s čijim je motorom Verstappen ove sezone slavio 3 puta.

„Ostvarili smo dobre rezultate, ali želimo napraviti iskorak i slijedeće godine se boriti za naslov,“ jasan je Verstappen sa svojim ciljevima za narednu sezonu.

Red Bull je imao jako dobar period u prvom dijelu sezone u kojem su imali najbrži bolid, ali su u drugom dijelu doživjeli određeni pad. Sad, pred kraj sezone, ponovo su došli na takvu razinu. Verstappen je bio impresivan u Brazilu, gdje je osvojio pole i pobjedu, a primijetan je napredak austrijske momčadi u svim područjima—kao i Honde.

Verstappen nastavlja:“Ovo je bila godina učenja sa Hondom i ostvarili smo dobar napredak. Svi u timu su jako motivirani i žele pobjeđivati.“

Šef austrijske momčadi Christian Horner se slaže sa svojim vozačem i smatra da je trenutna forma Red Bull-Honde ‘dobar znak’ za 2020.

„Pravila ostaju stabilna tako da slijedeće godine možemo primijeniti sve što smo naučili ove godine. Ovu godinu smo uvijek gledali kao prijelaznu, ali je prošlo jako dobro. Možemo samo čestitati Hondi na ostvarenom napretku. Uz više sreće smo mogli do još pobjeda.“

„Sada ovaj pozitivan zalet moramo prenijeti u slijedeću godinu. Mercedes je još uvijek mjerilo, ali čini se da se razlike smanjuju,“ mišljenja je Horner.