Valtteri Bottas je postavio najbrže vrijeme prve sesije. Drugi je Lewis Hamilton, a treći Carlos Sainz.

Prva sesija u Silverstoneu je protekla u kišnim uvjetima. Vozači i njihovi timovi nisu htjeli riskirati oštećenje svojih bolida, tako da su više od pola treninga presjedili u svojim garažama. Što se tiče vremena, samo 10 vozača je postavilo mjerene krugove, a Valtteri Bottas je zabilježio najbrži krug. Iza njega se smjestio Lewis Hamilton, koji je pred kraj išao na soft gumama. Leclerc je na poziciji broj 3. Schumacher, Zhou i Magnussen su se rasporedili od 5. do 7. mjesta. Stroll, Tsunoda i Vettel su se raspodijelili od 8. do 10. mjesta. Lance Stroll je sa nekoliko vozača stavio soft gume pred kraj sesije. Međutim, vozač Aston Martina je naletio na vlažnu stazu, tako da je završio u šljunku. Ubrzo je istaknuta crvena zastava, koja je označila kraj sesije.

Priča treninga:

Silverstone je dočekao vozače u kišnim uvjetima, početak. Nekoliko vozača je izašlo na stazu: oba Mercedesa i Ferarija na intermedium gumama. Russell, Hamilton i Sainz su se povukli, a Leclercu su se pridružili Perez,i Ocon.

Leclerc postavlja prvo mjereno vrijeme od 1:43.801. Alonso, Albon i Tsunoda su novi vozači na stazi. Nakon njih izašli su: Vettel, Stroll, Ricciardo i Gasly, a Alonso se povukao u boks.

Tsunoda postavlja 1:51.373. Vettel 1:59.168. Stroll 1:51.243. Norris, Magnussen i Latifi su naredni vozači na stazi. Sainz je u međuvremenu išao 1:42.967. Magnussenn bilježi 1:48.161

Zhou i Bottas su na stazi. Zhou bilježi 1:46.161. Bottas je nešto brži  1:46.056. Schumacher bilježi 1:43.895. Bottas popravlja svoje vrijeme koje sad iznosi 1:43.437.

Poredak nakon 30 minuta: Sainz, Bottas, Leclerc, Schumacher, Zhou, Magnussen, Stroll, Tsunoda, Vettel.

.Lewis Hamilton u. minuti sesije ponovo izlazi na stazu. Britanac postavlje mjereneo vrijeme od 1:49.476. Hamilton stavlja soft gume. a snjim na stazi su Sainz, Bottas i Leclerc.

Bottas postavlja 1:42.249. Lando Norris je izišao na stazu. Hamilton na sofu postavlja 1:44.798. Stroll, koji je izišao na stazu završio je u šljunku i izazvao crvenu zastavu. Kanađanin je na soft gumama izgubio grip i tako okončao svoju sesiju, tako da je Valtteri Bottas završio na 1. poziciji.

Rezultati prvog treninga: