Šef Haasa Guenther Steiner kaže da Mick Schumacher mora sustići Kevina Magnussena. Talijanski menadžer tvrdi da Nijemac ima mjerilo ove sezone i da mora podići svoju razinu kako bi imao priliku osvojiti prve bodove u Formuli 1.

Steiner ne vjeruje da je Schumacher napravio veliki iskorak u svojoj drugoj godini na gridu premier klase i zbog toga je Magnussen potpisan, kako bi imao referencu.

Mladi Nijemac je bio jako blizu bodova na Velikoj nagradi Miamija prošlog trkačkog vikenda, ali je imao incident sa svojim dobrim prijateljem i sunarodnjakom Sebastianom Vettelom.

„Ne bih rekao da sam vidio veliki iskorak od Micka ove zime, a ove godine ima referencu. To je bio razlog zašto smo vratili Kevina. Znamo za šta je sposoban. Kevin je sjajan vozač i Mick sada ima mjerilo, ono što mora učiniti je doći do te razine, a ima vrlo dobru priliku za to,“ kaže Steiner.

Šef američke momčadi dodaje kako njihov mlađi vozač zna šta je potrebno da učini kako bi došao do potrebne razine i došao do prvih bodova u Formuli 1.

„On zna šta mora učiniti i stići će tamo kad-tad, nadamo se prije nego kasnije. Željeli bismo da uskoro osvoji svoje prve bodove, kao što se dogodilo s drugim vozačima u prošlosti,“ insistira on.

Guenther je primijetio da je Schumacherova zrelost ove sezone u napretku, ali mora biti svjestan da u Formuli 1 pritisak progresivno raste kako se netko pomiče na poziciji. Talijan vjeruje da je razina vrlo visoka, ali je uvjeren da će Mick uskoro osvojiti prve bodove s Haasom.

„On sazrijeva, a rekao sam mu ove godine: što si na višim pozicijama, to je veći pritisak. Svaki put kad se podigneš u poretku sve postaje kompliciranije.“

„Ulazak u bodove nije lako. Puno je ljudi na ovome, a nadamo se da će uskoro moći osvojiti svoje prve bodove,“ zaključio je Steiner.