Max Verstappen kaže da njegova momčad Red Bull izgleda izuzetno sporo dok smatra da je Ferrari jako konkurentan nakon prvog dana vikenda koji se vozio za VN Monaka.

Nizozemski vozač je postavio svoje najbolje vrijeme od 1:12.081 u prvom krugu kvalifikacionih simulacija sredinom drugog treninga. U tim momentima se nalazio iza do tada najbržeg Carlosa Sainza.

Nakon što je Charles Leclerc postavio najbrže vrijeme, Lewis Hamilton je također imao brže vrijeme od Red Bullovog vozača, tako da je drugu sesiju završio na ‘skromnom’ četvrtom mjestu.

Verstappen je svom trkaćem inženjeru rekao da ima određenih poteškoća s održavanjem stražnjih guma u radnoj temperaturi, dodatno se požalio kako mu je nedostajalo prijanjanja na prednjim gumama.

„Spori smo i to ne samo malo, mislim da smo poprilično spori,“ rekao je Verstappen.

„Dakle, moramo zaista pronaći neki tempo. Svi imaju promet ispred sebe, tako da se mora malo više gledati na optimalna vremena krugova, a mi smo to prilično zaobišli,“ pojašnjava on.

Vozač momčadi iz Milton Keynesa dodaje kako nema povjerenja u svoj RB16B bolid isti onakav u kojem je uživao na posljednjim utrkama: „Nije bi bilo sjajno voziti,“ nastavio je.

„Uobičajeno mi je prilično ugodno u bolidu, vrlo lako ostvarujem tempo. Ali sve to traje predugo i jednostavno mi se ne sviđa. Možda je do sada najteži vikend.“

Poput vozača Mercedesa, Max Verstappen je ostao iznenađen kada je vidio dvojicu Ferrarijevih vozača u vrhu. Kaže da je iznenađen koliko je Ferrari konkurentan, te da to pokazuje koliko je Red Bull loš.

„Iznenađen sam koliko je Ferrari konkurentan,“ kaže Verstappen. „Ali mislim da to pokazuje da smo prilično slabi. Ide im jako dobro, a mi smo jako slabi – tako da je napredak jako velik.“

„Srećom, sutra (petak) imamo slobodan dan kako bismo mogli pregledati stvari, ali mnogo se stvari mora promijeniti,“ jasan je vozač Red Bulla.