McLaren je objavio da je doveo nekadašnjeg šefa Porscheove WEC momčadi Andreasa Seidla, koji će obnašati ulogu šefa njihove F1 momčadi.

Nakon velikih promjena u menadžmentu tima koji je uslijedio zbog lošeg starta sezone 2018., Zak Brown, izvršni direktor McLarena, uspio je svoju momčad pojačati Porscheovim top čovjekom Seidlom-o čemu smo pisali još ranije.

Seidl u McLaren stiže nakon uspješnog perioda na čelu Porscheove WEC momčadi, koji je vodio do naslova u periodu od 2015. do 2017., a McLaren je objavio da će im se on pridružiti „tijekom 2019.“

„Dobiti priliku doprinijeti McLarenovoj ostavštini je jako posebno,“ rekao je Seidl. „McLaren ima viziju, vodstvo i iskustvo—i najvažnije ljude da se vrate na vrh i to će biti moj fokus i moja misija.“

Seidl će biti stavljen na čelo McLarenovih F1 operacija, a upravljat će s tri ključna odjela. Novi tehnički direktor momčadi James Key, koji će se McLarenu pridružiti kasnije ove godine, će biti glavni za dizajn bolida. Simon Roberts će imati ovlasti nad proizvodnjom, a Paul James, glavni mehaničar, vodit će operacije na stazi.

„Oduševljeni smo što će Andreas voditi naš F1 tehnički i operacijski program. To je još jedan veliki korak u našem planu za oporavak. Andreas je jako sposoban vođa s sjajnim rekordom uspjeha na stazi i radujem se radu s njim,“ rekao je Brown.