Carlos Sainz je objasnio zašto nije bio zadovoljan vožnjom Sergiaa Pereza tijekom utrke za Veliku nagradu Austrije, dok smatra da je mogao završiti na postolju.

Vozači Ferrarija i Red Bulla su imali svoje bliske borbe na Red Bull Ringu. Prvo je na startu Charles Leclerc pokušao u dva navrata preteći pobjednika utrke Maxa Verstappena.

Nizozemac je na startu odmah postavio svoj bolid u smjeru Monežanina ne dozvoljavajući mu da pokuša proći pored njega, a odbio je dva pokušaju u prvom krugu, da bi nakon toga postavio tempo kojeg nitko nije mogao pratiti.

S druge strane, Carlos Sainz je imao svoju borbu sa drugim vozačem Red Bulla Sergiom Perezom. Meksikanac je uspio sa 15. pozicije doći do postolja. U tom proboju je imao dešavanja koja su mu išla na ruku.

Prvo je imao sigurnosni automobil, koji mu je omogućio da se jako brzo približi gornjem dijelu grida nakon što je došlo do restarta utrke.

Dodatno je iskoristio period kada je bilo istaknuto Virtualno sigurnosno vozilo. Nakon toga, Meksikanac je došao blizu Sainza, koji je imao drugu komponentu guma.

Perez je snažno pritiskao Španjolca u namjeri da ga što prije stigne. Meksikanac je nekoliko puta pokušao preteći vozača Ferrarija na mjestima gdje bio najbrži – DRS.

Carlos je u nekoliko navrata uspio uspio jako dobro postaviti bolid, te onemogućiti Red Bullovog vozača da ga pređe. Međutim, Checo je ipak našao prolaz i otišao prema postolju.

Ali španjolski vozač nije bio zadovoljan načinom na koji je Meksikanac vršio pritisak na njega. Mišljenja je da pravio čudne poteze.

“Gura me sa staze kao lud,” javljao je Sainz u završnoj fazi VN Austrije svom timu, misleći na Pereza.

“Sudije bi to trebali pogledati,” ponovio je Španjolac, ali sudije nisu intervenisale. “Jednostavno je radio neke čudne manevre,” objasnio je vozač Ferrarija svoje komentare nakon utrke.

“Imao sam osjećaj da je kad smo bili jedan pored drugog, bacao bolid u mom smjeru, što me iskreno malo iznenadilo. Jednostavno ne razumijem takve manevre jer su nepotrebni,” zaključio je Sainz.

Iako je ciljnom linijom prošao kao četvrtoplasirani, Carlos Sainz je nakon Aston Martinovog zahtjeva oko neregularnosti prelazaka granica staze, naknadno dobio kaznu od 10 sekundi, što je rezultiralo da završi na 6. mjestu. Sergio Perez je prošao bez ikakve opomene iako je imao crno bijelu zastavu.