Udruženje F1 vozača, na čelu sa predsjednikom Romainom Grosjeanom se u Brazilu sastalo sa Pirellijem, ekskluzivni dobavljačem guma za Formulu 1, kako bi se požalili na kvalitet njihovog proizvoda i kako bi izrazili svoj stav po pitanju nekih aktuelnih problema.


Vozači su se u Brazilu sastali sa Pirellijem kako bi razgovarali o trenutnom problemu prevelike potrošnje i prevelikog čuvanja guma u utrkama zbog blisteringa i degradacije, koji dovodi do toga da vozači voze i do 4-5 sekundi sporije kako bi održali gume u životu.

Dobar primjer ovog problema je bila VN Meksika, gdje je dosta vozača iz sredine poretka moralo voziti dosta sporije od prave brzine bolida, kako bi održali gume u životu. No, nisu samo vozači iz sredine poretka imali problema, već i neki vozači top momčadi, poput Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa.

Uoči VN Brazila su se vozači sastali sa službenim dobavljačem guma za F1, talijanskim Pirellijem, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom. Grosjean je pojasnio da jako velika degradacija guma dodatno povećava razliku između vodeće 3 ekipe i ostalih ekipa.

„Utrke nisu zabavne. Šestoplasirani u Meksiku je zaostajao dva kruga. Kako ćete vidjeti vozača iz sredine poretka da jednom ili dva puta završi na psotolju ako ima dva kruga zaostatka. Razlika u brzini između velikih i malih timova je prevelika. Gume su toliko komplicirane za razumijeti, za voziti, ako nemate downforce, uništavate ih,“ rekao je Grosjean, predsjednik udruženja F1 vozača (GPDA).

Problem je najviše bio izražen na utrkama u Singapuru, Rusiji i Meksiku, gdje je Pirelli donio svoje 3 najmekše komponente. Grosjean je rekao da je količina čuvanja hypersoft guma ekstremna.

„Na ultrasoftu je potrebno malo čuvanja, na supersoftu je bolje.“

Razmišljanje iza pravljenja mekših guma je bilo takvo da je Pirelli želio natjerati momčadi na više stajanja u boksu, ali je talijanska kompanija priznala da su momčadi postale toliko dobre u čuvanju guma, da su umjesto toga vozile sporijim tempom, kako bi očuvale gume—a to je imalo očigledne posljedice po utrkivanje.

„Kada sam bio u Formuli Renault 2.0, imali biste start i onda biste vozili punim gasom 20 minuta sve do cilja. Nije vas bilo briga za gorivom, energijom, gumama. Samo biste bili fokusirani na bolid ispred. To se nastavilo sve do GP2, a sada je drugačije.“

„Volim kada možete pritiskati i kada se sve svodi na to da izazovete sami sebe. U Singapuru smo morali voziti 10 sekundi sporije, niko neće pogriješiti tada. Niko nije izletio ove godine. Prve dvije godine, kada je bilo teško, sjećam se da je Kimi izletio i slupao se. Ljudima se to dešavalo jer su bili umorni, bilo je je*eno iscrpljujuće.“

No, Grosjean je priznao da je VN Brazila, u kojoj smo vidjeli dobro utrkivanje i dosta preticanja na stazi, pokazala da F1 i dalje može proizvesti sjajno utrkivanje.

„Nemojte me pogrešno shvatiti, ali nije sve problematično. Još uvijek sam veoma sretan tijekom trkaćeg vikenda u bolidu, ali frustrirajuće je kada znate da može biti bolje,“ dodao je Grosjean.