Nico Rosberg smatra da je Carlos Sainz nakon Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena treći najbolji vozač Formule 1 u ovom trenutku.


Sainzova impresivna sezona dosegnula je nove visine na Interlagosu, gdje je osvojio svoje prvo postolje u karijeri—McLarenovo prvo još od VN Australije 2014. godine.

Španjolac se sa začelja poretka probio sve do četvrtog mjesta u cilju, ali je nakon Hamiltonove kazne od 5 sekundi za sudar sa Albonom Sainz naslijedio treće mjesto.

Prvak iz 2016. godine Nico Rosberg svrstava Sainza u top četiri vozača kada se gleda cijela sezona, a smatra da je Španjolac trenutno treći najbolji vozač u Formuli 1.

„Sainz privodi kraju nevjerovatnu sezonu. Uvijek sam govorio da je među najbolja četiri vozača u sezoni, zajedno sa Leclercom: Leclerc, Sainz, Verstappen i Hamilton.“

„Trenutno bih na prvo mjesto možda stavio Hamiltona—on i Verstappen su jednaki nakon Brazila, možda je Hamilton malo ispred. Ali Sainz je sada treći najbolji, ispred Leclerca. Odradio je nevjerovatnu sezonu, u tom McLarenu je osvojio toliko bodova, što je sjajno. Odradio je apsolutno fantastičan posao,“ rekao je Rosberg.

Postoljem u Brazilu je Sainz pomogao svojoj momčadi da osigura četvrto mjesto u poretku konstruktora, što je McLarenu najbolji rezultat u hibridnoj eri.