Bivši svjetski prvak Nico Rosberg kritizirao je ekskluzivnog dobavljača guma Pirelli.

Činjenica da italijanski proizvođač u novu sezonu je pripremio sedam različitih komponenti u isto toliko boja (dvije više nego prošle godine) smatra Nijemca zbunjujućim.

„Ono nije pravi put za mene. Ne možete dalje da gledate,“ kaže Rosberg.

Izgleda da Rosberg nije zadovoljan činjenicom da je Pirelli želio prilagoditi stepen tvrdoće svojih guma na pojedinačnim utrkama i time stvorio širi asortiman- veću implementaciju.

„Bez obzira kakva je to mješavina: svakog vikenda treba da bude Soft, Medium i Hard u istoj boji. Ali, sve ostalo bi nam trebalo biti nebitno,“ tvrdi Nijemac za pristup koji bi uvijek bio jasan bez dodatnih informacija koja je guma najtrajnija, izjavio je Rosberg za RTL.

Na nekim utrkama, moglo bi se desiti da najtvrđa guma bude Supersoft- u suprotnom dostupne su još mekše varijante Ultrasoft i Hypersoft. Šef Pirellia, Mario Isola naglasio je da je bio svjestan scenarija kad je odučivao o komponentama za 2018. godinu.

„Prema mom mišljenju cijela stvar bi bila povezana sa lažnom porukom,“ kaže Isola za Rosbergov prijedlog u Milanu koji se nalazio na stolu.

 

„Mogao se dobiti dojam da putujemo posvuda sa samo tri različite komponente,“ rekao je šef Pirellia. Umjesto toga, ekskluzivni dobavljač bi želio održavati različite zahtjeve i stoga se odlučio na zahtjevniji model.

Bivšivozač Formule 1, Timo Glock nije toliko „kritičan“ kao Rosberg:

„Može biti malo teže za gledatelja, jer sa tolikim izborom guma mogu izgubiti pojam u nekom trenutku.“