Motorsportski savjetnik Red Bulla dr. Helmut Marko ne vjeruje da njegova momčad ove sezone može do naslova.

Red Bull je prošlu sezonu započeo sa velikim zaostatkom za vodećim dvjema ekipama Mercedesom i Ferrarijem, ali su u posljednjoj dionici sezone bili na jednakoj razini kao ove ekipe.

To im je dalo veliku dozu optimizma da se u 2018. mogu umiješati u borbu za naslov, ali Helmut Marko ‘staje na loptu’ i kaže da Red Bull ipak nije spreman za takvo nešto.

“Mislim da nismo u situaciji da se već možemo boriti za naslov. Renaultov motor bi u 2018. trebao biti jači i pouzdaniji, a mi ćemo se boriti da odmah od početka imamo konkurentnu šasiju,” kaže Marko.

“Ali Mercedes je napravio potpuno nov motor, tako da je pitanje da li će oni imati još veću prednost. Ako motor bude radio ono što nam je obećano, onda bismo trebali biti puno bliže Mercedesu,” aludira Austrijanac na Renaultova obećanja Red Bullu.

“Adrian (Newey, tehnički direktor Red Bulla) je vidio po prvi put da možemo pobijediti Mercedes i da se možemo boriti za vrh kada motor ima dobre performanse.”

Red Bull je preko zime pooštrio raspored svojim inžinjerima, kako bi riješili svoj problem nespremnog ulaska u sezonu.

“U prošlosti smo uvijek bili bolji u drugom dijelu sezone. Analize su pokazale da smo sve uvijek ostavljali za zadnji čas, ali nije na odmet pokušati pronaći par stotinki svake 2 sedmice.”

“Mnogo je važnije ući u sezonu dobro pripremljen,” zaključio je Marko.