Gene Haas je ispred svoje momčadi za 2018. postavio veoma ambiciozan cilj- da budu unutar pola sekunde zaostatka za Ferrarijem.

Američka ekipa ima usku tehničku suradnju sa ekipom iz Maranella, a između ostalog Haas koristi Ferrarijeve pogonske jedinice i mjenjače. Prije 3 dana su Amerikanci predstavili svoju novu uzdanicu za sezonu 2018 po imenu VF-18, a iz prvih slika je bilo vidljivo da je Haas uveliko kopirao aero paket koji je bio prisutan na Ferrarijevom prošlogodišnjem SF70H.

Najbolje se to očituje u području oko bočnih rashladnika i bočnih usmjerivača za zrak. Upravo je u tom dijelu Haas najviše poradio u usporedbi sa prošlogodišnjim bolidom.

Sudeći prema riječima vlasnika ove ekipe Genea Haasa, postoje velike ambicije i ciljevi za 2018. Nakon što su impresionirali u svojoj prvoj sezoni u sportu 2016. godine, Haas je ostao konkurentan te je prošle godine osvojio duplo više bodova nego 2016. i uspio je zadržati osmo mjesto u poretku konstruktora. No, Gene Haas kaže da bi oni trebali biti bliži Ferrariju na temelju ‘opreme’ koju dijele sa ekipom iz Maranella.

„Čini se da će svi biti bolji,“ rekao je Haas. „Prepoznali smo naše slabe tačke, a ja i Guenther [Steiner, šef tima] smo imali dobar razgovor u Mexico Cityu o smjeru u kojem ćemo ići i kako ćemo se poboljšati.“

„Nije tajna da koristimo dosta Ferrarijeve opreme, tako da njih koristimo kao osnovu. Moramo biti u pola sekunde zaostatka od Ferrarija kako bismo bili konkurentni. To nije bio slučaj prošle godine. Rekao bih da smo bili sekundu, sekundu i pol sporiji od Ferrarija.“

 „Generalno, bili smo možda dvije sekunde sporiji od osvajača pole positiona, tako da moramo skinuti sekundu s toga ako stvarno želimo biti konkurentni.“

Haas nije htio postavljati nikakav cilj ispred svoje ekipe u smislu krajnje pozicije u poretku konstruktora, ali ističe neka specifična područja u kojima se njegova ekipa mora poboljšati ako želi biti konkurentna.

„Želimo riješiti tehničke poteškoće koje ometaju naš napredak. Gume su najveći problem kojeg imamo jer morate držati gume u određenom temperaturnom rasponu. U tom rasponu ih držite tako što namještate downforce i opterećenja i tako što sprječavate proklizavanje.“

„Gume su jako osjetljive na downforce, pregrijavanje i proklizavanje. Ali da dovedete gume u red, morate imati pravu šasiju i pravi aero paket. Kada to sve ne funkcionira kako treba, bolid postaje težak za vozače i ne možete očekivati da će oni nadoknaditi nedostatke bolida koji nema sposobnost da se zadrži na stazi,“ zaključio je Haas.