Williams očekuje da će ostvariti znatan napredak sa novim FW41, kojeg su jučer predstavili u Londonu. Nakon analize prvih slika koje je Williams objavio, može se zaključiti da je novi FW41 mješavina Ferrarijevog i Mercedesovog prošlogodišnjeg bolida, a prisutne su i neke osobine njegovog prethodnika, FW40.

Već samim načinom predstavljanja je Williams prekinuo neke stare navike. Inače bi momčad iz Grovea svoju novu uzdanicu predstavila u svom sjedištu, bez velike medijske pompe. Osnivač momčadi Frank Williams se držao nekih osnova i vodio se motom: bolid je zvijezda. Nikad u Williamsu nisu previše pažnje obraćali na samo predstavljanje bolida, ali ovaj put je bilo znatno drugačije.

Njegova kćerka Claire je već odavno preuzela štafetu u timu, a dolaskom Paddya Lowea iz Mercedesa i Dirka de Beera iz Ferrarija, Williams je promijenio neke ‘navike’ kada je u pitanju i dizajn bolida.

Na prvi pogled bolid izgleda kao spoj Ferrarijevog i Mercedesovog bolida iz 2017., a prisutne su neke stvari koje su bile tu i na prošlogodišnjem Williamsu. Od prošlogodišnjeg Williamsa ostao je ‘gomoljasti’ nos i zakrivljene bočne stranice. U području nosa je prisutan i tzv. S-duct kako bi se pospješilo strujanje zraka.

Pravokutni krilni elementi ispred bočnih ulaza za zrak inspirirani su prošlogodišnjim Ferrarijevim SF70H, kao i dvostruki nosači za stražnje krilo, te usmjerivači zraka na vanjskoj strani bočnih stranica. Glavni ovalni usisnik iznad vozačeve glave inspiriran je prošlogodišnjim Mercedesovim bolidom, kao i elementi krila u obliku školjke na prednjem dijelu. Osim toga, sa W08 su ‘posuđene’ zakrivljene kape u području prednjih kotača, što služi za bolje usmjeravanje zračne struje prema stražnjem kraju.

Williams FW41 - Launch - F1 - 2018

Bočni usmjerivači zraka u području prednjih guma su izvedeni po uzoru na prošlogodišnji Mercedesov bolid.

Sa strane pokrov motora izgleda neobično ravno i dugo. Usisnik iznad vozačeve glave se proteže do maksimalne dozvoljene tačke, a onda naglo pada. Zbog toga je malo krilce (tzv. češalj) na poklopcu motora veće i time ima manji utjecaj na strujanje zraka prema stražnjem krilu.

Williams FW41 - Launch - F1 - 2018

Kao i kod novog Haasa, i kod Williamsa se najveće promjene očitavaju u području bočnih ulaza za zrak i na prednjem rubu bočnih stranica.

„Prošlogodišnji koncept smo dalje razvili,“ izjavio je tehnički direktor Paddy Lowe.

Bočni usmjerivači zraka podsjećaju na prošlogodišnji Ferrarijev koncept

Tu su i Haas i Williams kopirali Ferrarijevo prošlogodišnje rješenje, te su aerodinamički elementi ispred bočnih usisnika uklopljeni u bočne stranice. Pravokutni krilni elementi ispred bočnih stranica su za razliku od prošlogodišnjeg Ferrarijevog bolida pak u rubnom dijelu pomaknuti prema naprijed. Tipično za Williams je da su bočne stranice ponovo slabo izražene, što može biti znak da će oni nastaviti razvijati koncept koji će se temeljiti na najmanji mogući otpor zraka. Downforce žele dobiti sa dodatnom dužinom bolida, a tome su vjerovatno ‘kumovali’ prošlogodišnji bolidi Mercedesa i Force Indie koji su primjenivali sličan koncept (veliki međuosovinski razmak).

Posebno za oko zapadaju ‘uzvodna’ krila na bočnim stranicama. Tu je Williams opet kopirao Ferrari

Stražnje krilo je također pretrpjelo razne promjene i broj otvora za zrak je smanjen na četiri, te je svaki od njih sada otvoren. Sličnu konfiguraciju je Wiliams na FW40 koristio prošle godine između Mađarske i Malezije, s ciljem smanjenja snage vrtloga zraka koji se pojavljuju na vrhu krila.

Williams FW41 - Launch - F1 - 2018

Dodana su i dva nosača za stražnje krilo, ponovo po uzoru na Ferrarijev SF70H, te se oba elementa krila zakrivljuju preko glavne ploče. Smatra se da to omogućuje određeno savijanje krila pri velikim brzinama na pravcu, a samim time smanjuje otpor zraka.

Difusor je možda bio najslabije područje prošlogodišnjeg Williamsa, ali je i to riješeno ove godine. Prošlogodišnji dizajn nije sadržavao tolike detalje kao difusori konkurencije. Vanjski rubovi su bili glatki i nikakvi aerodinamički elementi poput usmjerivača zračne struje ili generatora vrtloga nisu bili prisutni.

Jasno je da je FW41 korak naprijed u odnosu na FW40, a primjetan je rukopis Paddya Lowea i Dirka de Beera. Obojica su donijeli ponešto iz svojih bivših ekipa te su to uspješno ugradili u novi Williams.

FOTOGALERIJA WILLIAMS FW41: