Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo vjeeruje da je Red Bull smanjio zaostatak za Mercedesom, ali priznaje da još uvijek ne zna gdje se nalazi momčad Ferrarija.

Ricciardo je uz rekord kruga bio najbrži drugog dana predsezonskog testiranja, a odradio je i najviše krugova. Nakon njega su slijedila dva Mercedesa. Za razliku od ove dvije ekipe koje su svoja vremena postavila na dvije najmekše komponente Pirellijevih guma (Red Bull- hypersoft, Mercedes- ultrasoft), Ferrarijevi vozači su to učinili na soft gumama i bili su dosta sporiji od svojih rivala.

Daniel Ricciardo - Red Bull - F1-Test - Barcelona - Tag 5 - 6. März 2018

Talijanska momčad nije ‘jurila’ performanse i vjerno su slijedili svoj plan testiranja.

“Sada izgleda da smo blizu,” rekao je Ricciardo. “Još uvijek ne znam gdje je Ferrari, ali prilično sam uvjeren da je Mercedes tik ispred nas. Ferrari- nisam siguran. Mislim da ćemo biti mnogo bliže nego prošle godine.”

“Ne govorim o 6 ili 8 desetinki, kao što je to bio slučaj prošle godine, ali pretpostavljam da je i Ferrari blizu,” komentirao je Australac.

Na ovu temu se osvrnuo i tehnički direktor James Allison, koji je izdvojio momčad Red Bulla kao glavnu prijetnju aktuelnim prvacima.

“Postoje 3 brza tima i nema sumnje da će se Red Bull boriti sa nama ove godine. Nema nikakve sumnje,” rekao je Allison.

“Još uvijek nije moguće reći da li smo ispred njih ili oni ispred nas, ali možete reći da je tijesno.”

Allison vjeruje da Red Bull još uvijek krije svoje karte.

“Ne znam kakvi su njihovi planovi po pitanju motora, ali po onom što su donijeli ovdje, mislim da spremaju izmjene za Melbourne.”

“Niko ne krije brzinu, u tome nema smisla. Ovdje ste da testirate, a validan test ćete odraditi samo ako saznate šta vaš bolid može raditi.” 

“Stvar koju možete promijeniti da izmijenite apsolutnu brzinu jest količina goriva u bolidu, pojačavanje ili smanjivanje snage motora, zavisno od onog što testirate.” 

Sebastian Vettel - Ferrari - F1-Test - Barcelona - Tag 5 - 6. März 2018

Počasni predsjednik Mercedesa Niki Lauda priznaje da je Ferrari još uvijek “nepoznanica.” 

“Trenutno ovo izgleda kao tijesna borba između Red Bulla i nas. Ferrari je još uvijek nepoznanica. Iz onog što smo do sada vidjeli, čini se da su malo iza,” rekao je Austrijanac.