Vozač Red Bulla, Daniel Ricciardo kaže da namjerava napraviti izmjene nakon razočaravajuće VN Australije iz 2017., tako što želi odraditi jak početak nove sezone u Melbourneu.

Australac je prošle godine imao problematičan start sezone, nakon problema u kvalifikacijama, dok je utrku morao završiti u 25. krugu zbog problema sa pogonskom jedinicom. Ricciardo svoj najbolji rezultat na domaćoj utrci je ostvario 2016. godine, kad je završio na četvrtom mjestu. Vozač Red Bulla je imao postolje (drugo mjesto)2014., ali mu je nakon utrke rezultat izbrisan, jer je prekoračio dozvoljenu potrošnju goriva. Ricciardo insistira da ovog puta želi prirediti izneneđenje za svoje navijače.

„Melbourne u 2017. godini, bio je kombinacija mojih grešaka i nedostatka sreće. Imao sam problema tijekom kvalifikacija, a onda smo imali tehničkih problema za utrku,“ pojašnjava Ricciardo.

Daniel Ricciardo odustaje na VN Australije 2017.

„Svi smo podigli ruke govoreći: ‘moja greška prošle godine’, tako da je 2018. definitivno vrijeme da dobijemo ono što zaslužujemo u Melbourneu.“

Red Bull je imao jako predsezonsko testiranje u Barceloni, a mnogi su mišljenja da se približio Ferrariju i Mercedesu, te da bi se mogli u velikoj mjeri umješati u borbu za naslov.

Ricciardo, koji je nedavno rekao da će Red Bull biti mnogo bliži Mercedesu ove godine, uzbuđen je zbog povratka u novi RB14.

„Ulazak u RB14 po prvi put bio je zaista ‘sladak’. Čujeći ga kako se pali i vidjevši ga u novoj karoseriji, uzbuđuje za godinu dana.“

 

„RB14 u poređenju sa RB13 u ovoj fazi prošle godine, mnogo je drugačiji. Ove godine ima dosta promjena na aerodinamici. Jedva čekam da sezona krene,“ rekao je Daniel Ricciardo