Nakon što je Renault završio na četvrtom mjestu u poretku konstruktora prošle godine, francuska momčad se nadala nastaviti graditi na tom rezultatu i 2019. se približiti vodećem trojcu, Mercedesu, Ferrariju i Red Bullu. Daniel Ricciardo je stigao u momčad kao veliko pojačanje, ali je Renault u poretku pao iza McLarena.


Renault se u Formulu 1 kao tvornička momčad vratio 2016. godine i od tada bilježe stalan napredak. 2019. su očekivali iskorak i priblažavanje vodećem trojcu, ali su umjesto toga nazadovali i prestigao ih je McLaren, njihov jedini klijent.

U 9 utrka je momčad iz Enstonea osvojila 32 boda, dok su prošle godine nakon VN Austrije skupili 62 boda. McLaren je s druge strane ostvario veliki napredak te su prestigli tvorničku momčad svog dobavljača motora i trenutno su četvrti u poretku konstruktora.

Renault je u Francuskoj donio novo prednje krilo, nos, usmjerivače zraka i podnicu, te su očekivali napredak od oko pola sekunde po krugu. No, te nadogradnje nisu ispunile očekivanja. Renault je u Austriji završio tek na 12. i 13. mjestu, a Ricciardo sumnja da RS19 ima temeljnih problema.

„Mučili smo se cijeli vikend,“ rekao je Ricciardo. „Nico i ja nismo mogli pronaći setup. Od početka nismo izgledali kao bolid za Q3.“

„Možda imamo temeljnih problema sa bolidom koje još nismo rješili—promijenili smo puno toga, ali smo uvijek dobijali isti rezultat.“

Francuska momčad je u Kanadi ostvarila najbolji rezultat u ovoj sezoni, što su popratili velikim nadogradnjama u Francuskoj. Činilo se da nadogradnje funkcioniraju, ali u Austriji je Renault bio jako nekonkurentan. Upitan da li su te nadogradnje imale uticaja na loše performanse momčadi u Austriji, Ricciardo je rekao:

„Trenutno nismo zabrinuti time da nam je naštetilo ono što smo donijeli. Očekivali smo više od tih nadogradnji u smislu vremena po krugu. Teško je jer nije sjajno i frustrirajuće je unutar bolida. Po prvi put već duže vrijeme nismo bili u Q3. Moramo biti konstruktivni. Najvažnija stvar je da shvatimo probleme i da se ne ‘vadimo’ na to da nam staza ne odgovara.“