Momčad McLarena je započela razvoj bolida za 2020. godinu, a na ovaj potez su se odlučili puno ranije nego prethodnih godina. Novi šef momčadi Andreas Seidl pojašnjava šta je McLarenu potrebno kako bi napali vodeće timove.


Nakon užasne prošle sezone koju su gledajući performanse završili kao deveta najbrža momčad Formule 1, McLaren je pretrpio brojne promjene, koje su se ove godine počele isplaćivati. MCL33 je imao temeljni problem sa aerodinamikom, koji je na MCL34 ispravljen, te se McLaren sada nalazi na četvrtom mjestu u poretku konstruktora sa 20 bodova prednosti ispred Renaulta.

Norris i Sainz su jako konstantni i redovno sakupljaju bodove. MCL34 se pokazao konkurentnim na svim tipovima staza. Veliki dio prošle sezone je potrošen kako bi se utrvrdila problematična područja, te McLaren sada ubire plodove svojih pozitivnih promjena. Ali na tome se ne žele zaustaviti te gledaju prema naprijed.

Novi šef McLarena Andreas Seidl, koji je sa radom u britanskoj momčadi počeo ovog maja, otkriva da su započeli sa razvojem bolida za 2020. godinu.

„Već smo započeli sa razvojem bolida za 2020. Puno ranije smo se prebacili (na novi bolid) nego prošle godine,“ otkriva Seidl. „Planiramo kada ćemo u potpunosti stati sa razvojem trenutnog bolida, kako bismo sve resurse prebacili na novi bolid, kako bismo 2020. napravili slijedeći korak.“

Prethodnih godina je McLaren morao čekati s prebacivanjem resursa za razvoj novog bolida zbog prelaska sa Hondinih na Renaultove motore krajem 2017. godine. Prošlogodišnji bolid nije bio optimiziran niti dizajniran prvobitno za Renaultove motore pošto je promjena dobavljača stigla kasno, dok je s ovogodišnjim MCL34 priča drugačija pošto je on u potpunosti dizajniran oko Renaultove pogonske jedinice.

O partnerstvu sa Renaultom Seidl ima samo pozitivne riječi. Činjenica da McLarenu 2020. ističe ugovor s fracnuskim proizvođačem ga ne brine.

„Lijepo je čudi da Renault nastavlja ulagati u svoju infrastrukturu i opremu. U tom pogledu nismo zabrinuti. Dobar razvoj tokom protekle zime je bio jako ohrabrujuć. Najnovije nadogradnje su uvijek donosile obećani napredak,“ hvali Seidl Francuze.

Motor nije ograničavajući faktor u napadu na vodeću trojku. Seidl zna da McLaren mora popraviti svoju šasiju. Učinkovita šasija koja proizvodi dovoljno downforcea je ono čemu oni teže. Zaostatak za vodećima je relativno velik, a Seidl traži da navijači McLarena budu strpljivi.

Seidl se od prvog dana od dolaska u McLaren zalagao za novi zračni tunel. McLaren trenutno koristi Toyotin zračni tunel u Kolnu, ali su odlučili u Wokingu ukloniti stari zračni tunel i napraviti novi.

„Ako želite ciljati na sami vrh, potreban vam je moderan zračni tunel. Sretan sam što su se vlasnici složili sa mnom i što su odobrili radove. To je potvrda da je ekipa spremna da se vrati na vrh.“