Daniel Ricciardo je bocnuo svog timskog kolegu Maxa Verstappena nakon što je Nizozemac bio 0,002s brži od njega u kvalifikacijama za VN Brazila.


Australac je prije dvije sedmice u Meksiku porazio svog timskog kolegu u borbi za pole position, zbog čega je Verstappen bio frustriran. Poslije kvalifikacija je svoj komentar dao i Verstappenov otac Jos, koji je rekao da je Maxa iznerviralo Ricciardovo slavlje polea.

Red Bull u Brazilu nije bio konkurentan za pole te su bili sporiji od oba Mercedesa i Ferrarija. Verstappen je završio peti, dok je Ricciardo bio šesti—Nizozemac je bio samo 0.002s brži od Australca.

„Max me dobio za dvije hiljaditinke. Razlika je slična onoj od prije dvije sedmice, ali uloge su obrnute. Srećom, ovaj put nije za pole, pa mogu to tolerirati. Bilo je okej. Imam posla sa 11. mjesta, ali imamo pristojan bolid,“ rekao je Ricciardo.

Ricciardo će startati sa 11. mjesta nakon kazne od 5 mjesta zbog promjene turbopunjača.

Verstappen je s druge strane komentirao da je možda mogao biti bliže četvrtoplasiranom Raikkonenu da je balans bio bolji, ali se nada višim temperaturama u utrci.

„Mislim da bolid nije bio najbolje izbalansiran, ali mislim da to ne bi promijenilo puno toga,“ rekao je Verstappen. „Mislim da bih bio bliže Kimiju, ali tako je kako je. Nadam se da ću sa setupom kojeg danas imam biti bolji sutra, kada će biti malo toplije,“ dodaje Nizozemac.