Formula 1 je već počela zauzimati položaje oko staze Circuit de Barcelona-Catalunya, na kojoj će započeti prva zimska predtestiranja. Haas F1 Team je prva momčad koja je stigla u Montmelo.

Kamioni američke ekipe su već raspoređeni na predviđene pozicije i pripremaju potrebnu opremu za prva zimska predtestiranja koja počinju slijedećeg ponedjeljka. Haas je prvi tim koji je predstavio svoj bolid, VF-19, prošle sedmice – a zatim su se uputili prema Španiji.

Sedam kamiona je pristiglo sa pregršt opreme koja je neophodna za predstojeća ispitivanja. Prva sedmica testiranja počinje od 18. februara i završava se 21., dok druga kreće od 26. 02. i trajat će do 1. marta.

„Sviđa nam se ova postava,“ napisao je Haas na Instagramu.

Dakle, tim je stigao je stigao u Barcelonu dovoljno rano kako bi podigao potrebne garaže od slijedećeg ponedjeljka. U slijedećih nekoliko dana ćemo sigurno vidjeti kako pristižu ostali timovi. Neki će ovaj zadatak ostaviti za vikend, jer do kraja sedmice predstavljaju svoje nove bolide za 2019. godinu.

Nakon prvog dana odrađenog testiranja, slijedi dolazak aviona sa novim dijelovima koji će se testirati prema rezultatima koji se prikupljaju u svakom danu testiranja.

Haas sa velikim optimizmom očekuje novu sezonu, jer smatraju da bi se ove godine mogli boriti za još veća ostvarenja nego li su to ostvarili u prethodnim sezonama.

Osim Haasovih, prema Španiji su krenuli i Ferrarijevi kamioni.