Nova momčad, Panthera je veoma zainteresirana da se nađe na gridu Formule 1 za sezonu 2021. godine.


U razgovoru koji je vođen sa Autosportom, Benjamin Durand je govorio o pregovorima između ekipe Panthera F1 i Liberty Medije – istaknuto je kako je ovaj tim gotovo spreman za ulazak u Formulu 1 2020. godine.

Prema riječima suvlasnika tima, struktura se odvija nesmetano uoči pripremanja za postavljanja set-up programa za narednu godinu – što bi Formuli 1 moglo dati novu ekipu na startnom gridu. Durand tvrdi da je njihov cilj ulazak u najbrži oktanski sport naredne godine, a pored toga vrše pregovore sa čelnim ljudima F1.

„Naš cilj je Formula 1 2021. godine,“ rekao je Benjamin Durand. „Projekat ide naprijed, ali sada je prerano za bilo kakvu izjavu. Još uvijek razgovaramo sa svim uključenim stranama, uključujući FIA-u i Formulu 1.“

Durand dodaje da su započeli pregovarati sa nekoliko proizvođača pogonskih jedinica što bi im omogućilo da imaju sliku svog bolida, ali napominje da još uvijek nisu potpisali sporazum o tome ko će im biti partner.

„Također, započeli smo razgovore sa nekoliko dobavljača koji bi nam mogli pružiti više elemenata za naš jednosjed,“ dodao je. „Međutim, treba napomenuti da još nije potpisan službeni sporazum.“

„Debitantska sezona će biti određena vremenskim periodom u kojem ćemo morati da uđemo, tako da su sve opcije proučene u ovom trenutku,“ zaključio je.