Kako piše talijanska Corriere della Sera, novi Ferrarijev bolid bi trebao biti u potpunosti jednobojan, tj. obojan samo u crvenu boju. Uz nju će biti prisutna samo ‘lagana’ nijansa sive boje, kao i neka druga boja za broj vozača. Svi bijeli dijelovi koji su bili prisutni u prethodnim sezonama bi trebali nestati.

Posljednji Ferrari za koji bi se moglo reći da je bio jednobojan jeste F2007 s kojim je Kimi Raikkonen došao do svojeg prvog i jedinog naslova u karijeri. Ali su i na tom bolidu bile prisutne bijele šare na stražnjem krilu i u predjelu ispred vozača zbog sponzorskog ugovora sa Marlborom, dok je na nekim stazama umjesto bijelih šara bilo ispisana rječ ‘Marlboro’ u bijeloj boji.

U posljednjim godinama je praksa za Ferrari bila bojanje prednjeg i stražnjeg krila u bijelo, ponajviše zbog sponzorskog ugovora sa Santanderom, dok je dio ispred stražnjeg krila, tj. oko auspuha bio obojan u crno. Istu boju je nosio donji rub bolida. Najviše bijele od Ferrarijevih bolida u posljednje vrijeme je imao onaj iz 2016. čiji je cijeli pokrov motora bio bijel.

No, ugovor sa Santanderom i Ferrarijem je istekao, te se momčad iz Maranella sa svojim vizualnim identitetom odlučila vratiti svojim korjenima- potpuno crveni bolid. U prilog tome govori i promjena loga momčadi, koja je izvršena prošlog mjeseca.

Osim toga, Corriere della Sera prenosi informaciju da će novi Ferrari imati duži međuosovinski razmak nego njegov prethodnik SF70H i da je upravo to područje u kojem će se novi bolid najviše razlikovati od prošlogodišnjeg. Time talijanska momčad želi podići svoju razinu konkurentnosti na svim stazama.


Prošlogodišnji Ferrari je imao dosta kraći osovinski razmak nego li Mercedesov W08 i najbolje je funkcionirao na stazama poput Monaca, Singapura i Hungaroringa gdje se potražuju visoke razine downforcea. Mercedes je s druge strane najbolje funkcionirao na brzim stazama koje posjeduju kombinacije jako brzih zavoja poput Silverstonea, te su se u Ferrariju odlučili pozabaviti tim ‘problemom’ i ‘produžiti’ svoj bolid.

Što se tiče aerodinamike i ona bi trebala evoluirati u odnosu na prošlogodišnji SF70, a da su neke ekipe odlučile kopirati Ferrarijev prošlogodišnji koncept vidljivo je iz primjera novih bolida Williamsa i Haasa.

Corriere della Sera dalje navodi da je glavni cilj Ferrarija biti konkurentan od samog početka sezone u Australiji pa do samog kraja u Abu Dhabiu.

Predstavljanje novog bolida je momčad iz Maranella zakazala za 22. februar u 15:00 po centralnoevropskom vremenu, dok će istog dana svoju novu uzdanicu predstaviti i njihov najveći rival Mercedes.