Lando Norris kaže da McLaren nije “miljama daleko” od Maxa Verstappena i Red Bulla nakon što je Britanac završio kao drugoplasirani na Velikoj nagradi Japana. 

Norris i njegov timski kolega Oscar Piastri su završili drugi i treći na Suzuki dok je McLaren osvojio svoje prvo dvostruko postolje u sezoni. 

McLaren je započeo sezonu sa dvije utrke bez bodova, ali je od tada razvio MCL60 u ono što je često drugi najbolji bolid na gridu, a to su opet ponovili u Japanu. 

Iako je Norris završio 19 sekundi iza Verstappena u utrci, njegov timski kolega Oscar Piastri je završio na trećem mjestu, a taj rezultat je označio prvo postolje za Australca u karijeri Formule 1.  

“Još jedan nevjerovatan dan za nas. Drugo i treće [mjesto] , tako da nismo mogli tražiti više,” rekao je Norris.

“Tim je napravio nevjerovatan posao. Moj početak je bio vrlo dobar. Skoro sam imao Maxa, ali Max je također Max. Nisam imao puno šanse u 2. zavoju, ali sam pokušao.” 

“Danas je tempo bio izuzetno jak u usporedbi sa svima. Mislim, nismo blizu Maxa, ali nismo ni miljama daleko. Dakle, bio je to jako dobar dan. Jako sam sretan i zbog Oscara, njegovo prvo postolje u Formuli 1. Svaka mu čast,” istakao je Lando.

Pritisnut na marginu prema Verstappenu i Red Bullu, vozač McLarena je dodao: “Pritišćemo, stižemo.” 

“Napredak koji smo ostvarili je prilično izvanredan. Kao što sam rekao, jako sam ponosan na tim i na korake prema naprijed koje pravimo svakog vikenda,” pojašnjava on.

“Siguran sam da će doći neka teška vremena. Ali idemo tamo korak po korak. I naše prvo dvostruko postolje zajedno uz Oscara. Dakle, dobar trenutak za nas,” stavio je do znanja Lando Norris.