Vozač McLarena Lando Norris kaže da njegova momčad  ima puno više za slijedeću godinu jer izgleda da će izazvati Red Bull. 

McLaren se pojavio kao Red Bullov najbliži izazivač poslije ljetne stanke nakon što su na Velikoj nagradi Austrije donijeli niz vrlo djelotvornih nadogradnji na svoj MCL60. 

Norris je osvojio pet postolja u proteklih šest utrka, uz dva od srane njegovog timskog kolege  Oscara Piastrija, dok McLaren ubire plodove tehničkog restrukturiranja pod šefom tima Andreom Stellom. 

Konstantnost njihovog novog oživljavanja, koja ih je izdvojila od promjenjivije forme koju su pokazali Ferrari i Mercedes, povećala je očekivanja da bi se momčad iz Wokinga mogla boriti protiv Maxa Verstappena i Red Bulla 2024. godine. 

Na pitanje je li to realna mogućnost, Norris je odgovorio: “Možda. Upravo sam rekao Maxu, otkako smo donijeli ove nadogradnje za Austriju, bio sam drugi vozač sa najvećim brojem bodova na gridu. Mislim da smo bili drugi tim sa najviše osvojenih bodova.”  

“Naravno, poduzeli smo neke velike korake naprijed i u isto vrijeme,  obzirom da govorimo o borbi protiv Red Bulla, mislim da je još uvijek jako, jako dobra stvar što smo postigli ove godine,” napomenuo je.

“Govorimo o jednom od najboljih vozača u Formuli 1 ikada, u jednom od najdominantnijih bolida.” 

“I za nas da od mjesta gdje smo bili u Bahreinu pređemo na zbližavanje i razgovore o borbi protiv Red Bulla, mislim da su to vrlo dobri znakovi za nas. Znamo da imamo još mnogo toga za doći iduće godine, pa sam uzbuđen,” istakao je.

“Nema smisla razmišljati o tome do slijedeće godine, ali bit ću optimističan i vjerujem da to možemo učiniti kao tim.” 

Argumenti u korist McLarena uključuju njihov novi zračni tunel, koji je pušten u rad u julu mjesecu ove godine na vrijeme za početak razvoja bolida za 2024., kao i druge ključne objekte. 

Međutim, većina novih zaposlenih ljudi u Wokingu uključujući Roba Marshalla iz Red Bulla, počet će prekasno raditi da bi imali uticaja na razvoj bolida za 2024. godinu. 

 Protivargument McLarenovom izazovu je da Red Bull ima značajnu prednost u 2023. godini da je uspio usmjeriti gotovo sve svoje razvojne resurse na bolid za slijedeću godinu u odnosu na svoje konkurente.