Mercedes, Ferrari i Red Bull su u Španiju kao i većina ekipa stigli sa nadogradnjama. Mercedes i Ferrari su se odlučili za male, sitne promjene. Red Bull je svoje rivale iznenadio sa velikim aero paketom i novim konceptom hlađenja.

Barcelona je već tradicionalno utrka na koju momčadi donose prve velike nadogradnje u polju aerodinamike. Kada su u pitanju vodeće tri ekipe, Mercedes je prvi otkrio svoje adute. Aktuelni prvaci su donijeli poboljšanja u 4 područja- prednje krilo, u prednjem i središnjem dijelu bočnih stranica i u stražnjem dijelu podnice.

Mercedes - Formel 1 - GP Spanien - Barcelona - 10. Mai 2018

Kod Ferrarija je najupadljivija promjena pozicije retrovizora, koji su sada montirani na Halo zaštiti. Iznad njih su vidljiva 2 krilca čija je uloga poboljšavanje protoka zraka ka stražnjem dijelu bolida.  Osim toga su dobro vidljiva i nova 3 proreza na podnici. Ferrari je radio i u području stražnjih kotača, te su modificirali otvore za kočnice i podnicu. Prednje krilo također nosi nove elemente koji su isprobavani u Bakuu.

Ferrari - Formel 1 - GP Spanien - Barcelona - 10. Mai 2018

Dok Ferrari i Mercedes računaju sa napretkom između jedne i dvije desetinke, Red Bull očekuje mnogo veći napredak. RB14 je fundamentalno prerađen i trebao bi dobiti novi koncept hlađenja, što utiče na izgled bočnih stranica. One u svom prednjem dijelu izgledaju još uže i imaju malu izbočinu. Red Bull je radio na protoku zraka.

Tamo gdje bočne stranice prolaze iznad podnice su vidljive najveće promjene. Podnica je u prednjem dijelu jasno podignuta kako bi se ispod mogli staviti vertikalni usmjerivači zraka koji prljavi zrak usmjeravaju prema vani. Na samom početku podnice su prisutna 4 zakrivljena elementa, dok je iznad njih smješten element koji povezuje usmjerivače zraka sa šasijom. On također ima novi izgled i 3 generatora vrtloga.

Daniel Ricciardo i Max Verstappen očekuju znatan napredak.

“Nadam se da će nam nadogradnje pomoći da smanjimo zaostatak u kvalifikacijama. Ako pomogne ovdje u Barceloni, onda će još veći uticaj imati u Monte Carlu.”