Trkaći šef Mercedesa, Andrew Shovlin izjavio je da njemačka momčad nije na toj razini gdje se može boriti za naslove, nakon što njihovi vozači nisu osvojili nijedan bod na VN Azerbejdžana.

Mercedes je upisao samo sedam bodova s ​​protekle dvije utrke u Monaku i Bakuu, što je par rezultata koji su doveli do toga da su izgubili prednost u vozačkom i konstruktorskom poretku tekuće sezone.

Nedostatak tempa tijekom prvih (petak) slobodnih treninga u Azerbejdžanu dao je ton Mercedesovom posljednjem vikendu, a nijedan vozač nije uspio postaviti vrijeme koje bi ga dovelo u top 10.

Nedovoljno brzo, pogriješili smo, borili smo se da dovedemo gume u radni pogon, a na slobodnnim treninzima smo bili na začelju,“ pojašnjava Shovlin.

Znamo potrebnu razinu za osvajanje prvenstva, a trenutno nismo na toj razini pa se moramo ponovno grupisati i vratiti se performansama na način na koji znamo da možemo imati,“ dodao je.

„Imamo ekipu, bolid i vozače koji će ovo pobijediti, ali moramo biti čvrsti i iskreni prema sebi tijekom slijeedećih nekoliko dana. Imali smo takvih dana i svaki put se vratimo jaki, a gledat ćemo da takvi budemo na VN Francuske.“

Iako je Lewis Hamilton napravio pomak u kvalifikacijama, postavljajući drugo najbrže vrijeme, pogreška na restartu utrke ga je spustila na stražnji dio grida.

Budući da je Hamiltonov najveći protivnik u borbi za naslov Max Verstappen već ranije morao odustati iz utrke, pogreška sedmerostrukog svjetskog prvaka je označila propuštenu priliku za ponovno preuzimanje liderske pozicije.

Shovlin je dodao: „[Bio je to] krajnje razočaravajući kraj vikenda, ali upravo tako ponekad dođe sreća; Maxov nedostatak sreće nas je doveo na prvu poziciju.“

„Veći problem s kojim se moramo nositi je taj što u posljednje dvije utrke nismo bili dovoljno dobri,“ rekao je Andrew Shovlin.