Sportski savjetnik Red Bulla, Helmut Marko već vidi četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela kao prvog vozača Aston Martina.

Austrijanac nije ubjeđen da je vlasnik momčadi Lawrence Stroll zadovoljan razlikom u rezultatima između svog sina Lancea Strolla i njemačkog vozača u posljednje dvije utrke, jer smatra da je Vettel preuzeo status prvog vozača u ekipi.

Marko priznaje da je četverostruki svjetski prvak prikazao svoje prave performanse i lično je zadovoljan što vidi svog bivšeg vozača na poostolju. Sebastian je već prvi vozač britanske momčadi, iako savjetnik Red Bulla sumnja da će se to svidjeti obitelji Stroll.

„Vettel je u Bakuu bio Vettel kojeg poznajemo. Jako sam zadovoljan što se vratio na ovu razinu u relativno kratkom razdoblju. On je vozač broj jedan u momčadi, to se vjerovatno neće svidjeti tati Strollu,“ naglasio je Marku u intervjuu za njemačke medije.

Četverostruki svjetski prvak se nalazi na devetom mjestu u prvenstvu vozača sa trostruko više osvojenih bodova od Strolla. On je jedini vozač u momčadi koji je došao do postolja. Lance je u najboljem slučaju uspio doći do osmog mjesta.

S druge strane, Marko se dotakao Pierrea Gaslya koji radi sjajan posao. Austrijanca ne iznenađuju njegovi rezultati, jer mu je jasno da je vozač s velikim potencijalom. Francuz se vrlo dobro uklapa u AlphaTauri, a također jasno stavlja do znanja da ne razumije glasine o mogućem prelasku u Alpine, jer ima ugovor s Red Bullom do kraja 2022. godine.

„Gasly me ne iznenađuje, u AlphaTauriju on savršeno pristaje. Još uvijek imamo ugovor s njim na dvije godine, ne znam otkud dolaze ove glasine iz Renaulta. Pierre je idealan ambasador AlphaTaurija, izuzetno je snažan u ovom bolidu,“ smatra on.

Sportski savjetnik austrijske momčadi je pohvalio mlade vozače Red Bulla. Izdvaja Jurija Vipsa i Liama Lawsona, koji već znaju pobjeđivati u utrkama.

„Imamo sjajnu grupu vozača. Vips je pobijedio u Formuli 2 kada je imao bolid u savršenom stanju, a Lawson je također tu, jedini način da ga se zaustavi su kazne. Imamo puno mladih talenata koji žele voziti za Red Bull,“ zaključio je Marko.