Tehnički direktor Mercedesa, Mike Elliott kaže da je njihova dužnost isporučiti Lewisu Hamiltonu bolid s kojim će sedmerostruki svjetski prvak moći teško pogriješiti, nešto što bi trebalo da se odradi za VN Francuske.

Mercedes je poznat po tome što se ne plaše iznijeti neugodnosti s kojima se susreću. Nakon pogreške u kojoj je Lewis Hamilton pritisnuo dugme ‘magične kočnice’ ga je koštao pobjede na VN Azerbejdžana.

Iz njemačke momčadi stiže izjava kako su promjene već krenule i da će biti postavljene uoči VN Francuske. Britanac je imao sjajnu priliku da nakon odustajanja Maxa Verstappena dođe u poziciji koja bi ga dovela ispred najvećeg konkurenta za naslov.

Međutim, pogreška koju je Hamilton napravio ga je ostavila bez mogućnosti da dođe do bodova jer je završio na 15. mjestu, dok je Sergio Perez mirno priveo utrku do kraja nakon restarta utrke u Bakuu.

Tehnički direktor Srebrnih strijela pojasnio je stvari koje je njihov vozač odradio prije nego što se desio novi start utrke za VN Azerbejdžana.

„Lewis je odradio sve potrebne stvari: odvezao je bolid na grid, isključio je razne tipke i postavke koje je trebao isključiti. Uključio je one koje trebao uključiti i bio je spreman započeti utrku,“ kaže Elliott.

„Fantastično je startao i bio je paralelno sa Perezom i kako su on i Perez mijenjali pozicije, Lewis je skrenuo i dok je skretao, zakačio je ‘magic’ dugme i nažalost nije osjetio da je to uradio. Uopće nije bio svjestan da će imati problem.“

„Tačka u kojoj je kočio je bila normalna tačka kočenja za njega, ali je tada balans kočnica bio pomjeren prema naprijed i sav teret je bio na prednjim kočnicama zbog čega su one blokirale. Od tog trenutka nije mogao uraditi ništa drugo osim da produži ravno.“

Pogreška je doprinijela da Mercedes napusti Baku s nula bodova, što je prvi put da momčad nije uspjela doći do bodova nakon VN Austrije 2018. godine.

No, unatoč tome što je ostalo nešto više od sedmicu dana dok Hamiltonov W12 ponovno ne izađe na stazu – Paul Ricard –  Elliott dodaje da Mercedes planira napraviti rješenje za sedmerostrukog prvaka na vrijeme za VN Francuske, jer im je dužnost dati bolid u kojem je teže pogriješiti.

„Stvarnost je da Lewis čini tako malo pogrešaka, a to je ono što ga stvarno razlikuje od nekih drugih vozača,” dodaje on.

„Naša dužnost je pokušati dati (Hamiltonu) bolid u kojem je teže pogriješiti. Moramo pogledati kako to možemo poboljšati, a to je nešto što ćemo postaviti za slijedeću utrku.“