Max Verstappen se na presskonferenciji nakon kvalifikacija za VN Portugala našalio kako bi on i Lewis Hamilton trebali zamijeniti bolide kako bi ih usporedili.

Red Bull je u posljednjih nekoliko utrka u kvalifikacijama sve bliže Mercedesu što nije bio slučaj prije uvođenja zabrane kvalifikacijskih režima rada motora. Do VN Italije je Mercedes u prosjeku bio oko 9 desetinki brži od Red Bulla, ali u posljednje 3 utrke je ta razlika pala na oko 2-3 desetinke.

Na Portimao stazi je Verstappen bio 0,158 sekundi sporiji od Lewisa Hamiltona što je najmanji zaostatak Red Bulla za Mercedesom u jednom brzom krugu ove sezone.

Inače je slučaj bio da je Red Bull jako daleko od Mercedesa u kvalifikacijama, ali bi im uspjevali parirati u utrci. Novinari su upitali Verstappena da li je nakon zabrane kvalifikacijskih režima rada i dalje ista situacija da je Red Bull bliže Mercedesu u utrci nego u kvalifikacijama, na šta je Verstappen odgovorio:

“Pretpostavljam da bismo to jedino saznali kada bismo nas dvojica (Hamilton i Verstappen) zamijenili bolide. Onda bismo mogli napraviti usporedbu. Ali ne znam, mislim da se nije puno toga promijenilo gledajući prije promjene pravila i sad. Mislim da nas to nije ni udaljilo ni približilo,” rekao je Verstappen.

Hamilton ga je potom upitao zašto bi morali mijenjati bolide, na šta mu Verstappen odgovara:

“Zamijenimo bolide. Ti uzmeš moj, ja uzmem tvoj i onda ćemo znati usporedbu.”

“Usporedbu čega?,” upitao je Hamilton.

“Razliku između bolida i da li su postali brži u utrci u usporedbi sa kvalifikacijama. Ne znam. Možda možemo odraditi neki privatni test ili nešto,” dodao je Verstappen.