Felipe Massa vjeruje da će Mercedes u 2018. biti „100 %“ na strani Lewisa Hamiltona.

Hamilton je prošle godine došao do svog četvrtog naslova, a na putu do njega je u direktnom obračunu porazio Ferrarijevog Sebastiana Vettela. Britančev timski kolega Bottas je sezonu završio na 3. mjestu sa 58 bodova zaostatka.

Mercedes je uvijek vodio takvu politiku da je dozvoljavao svojim vozačima da se utrkuju, Ali Massa vjeruje da će se njemačka momčad u 2018. u potpunosti fokusirati na Hamiltona.

„Tim će u 2018. biti kompletno na njegovoj strani, 100%,“ rekao je Massa. „Neće imati problema sa timskim kolegama kao u prošlosti [Nico Rosberg]. Mnoge stvari su na njegovoj strani i može sebe činiti sve bolim i boljim svo vrijeme.“

Hamilton je u 2017. pobijedio na 9 utrka, od kojih je 5 ostvario u drugom dijelu sezone. Titulu je naposlijetku osigurao u Meksiku, 2 utrke pred kraj sezone.

Osvajanjem četvrtog naslova se Hamilton pridružio Schumacheru, Fangiu, Vettelu i Prostu u klubu vozača koji su osvojili 4 ili više naslova. Massa je bio impresioniran načinom na koji se Hamilton nosio sa problemima na startu sezone i konstantnošću koju je Britanac prikazao u 2017.

„Hamilton je odradio savršen posao. Imao je nekoliko problema na nekim utrkama u početku sezone. Mučio se sa bolidom, ali mislim da su oni to riješili. Radi nevjerovatan posao i zabavlja se dok se utrkuje. Izvlači najbolje iz svega. Zaslužuje sve što je postigao. U 2017. je postao vozač koji nema ništa izgubiti u usporedbi sa bilo kojim vozačem u historiji,“ zaključio je Massa.