Motorsportski savjetnik Red Bulla Helmut Marko vjeruje da Formula 1 i njen proizvođač guma Pirelli favoriziraju Mercedes, za koji je čak ponudio teoriju da su možda prije ostalih dobili podatke o novim gumama za 2019.


Ove godine se mnogo priča o Pirellijevim gumama sa tanjim gaznim slojem, koje je talijanska kompanija konstruisala tako da bi spriječila pregrijavanje i stvaranje blisteringa. Momčadi su međutim naišle na novi problem i imaju problema sa zagrijavanjem guma i njihovim dovođenjem u optimalni radni raspon.

Jedina momčad koja se s time ne muči jeste Mercedes—momčad koja je prethodnih godina imala velikih problema sa pregrijavanjem guma i blisteringom. Ove godine su ostvarili 7 pobjeda u 7 utrka i imaju najdominantniji start neke momčadi u sezonu ikada.

Osim što je Pirelli promijenio konstrukciju i gazni sloj guma, došlo je do promjena aerodinamike, te su prednja i zadnja krila proširena i pojednostavljena. Marko vjeruje da su posljenje promjene išle u korist Mercedesa i da su gume za 2019. napravljene prema Mercedesovom ‘ukusu’.

Hamilton je na VN Kanade ostvario Mercedesovu 7 pobjedu u 7 utrka ove sezone, ali je ona došla na kontroverzan način poslije Vettelove kazne od 5 sekundi.

„Recimo to ovako: očito je da su promjene pravila i odluke u posljednje vrijeme uvijek bile dobre za Mercedes. Primjer: Pirelli je promijenio gazni sloj guma za 2019. tako da se više ne pregrijavaju. 2018. je samo Mercedes imao problema sa tim,“ kaže Marko.

„Ove godine odjednom samo Mercedes dovodi gume u optimalni radni raspon, svi ostali ne—to je smiješno. Svi smo imali priliku reagirati, ali koncepti bolida su bili dizajnirani za manje downforcea. Samo je Mercedes odabrao drugi put i napravili su bolid s puno downforcea—u retrospektivi je upravo to bio način da se izvuče maksimum iz nove generacije guma.“

Marko je ponudio zanimljivu teoriju i ne isključuje mogućnost da je Mercedes ranije dobio podatke o novim gumama od ostalih ekipa:

„Ne mogu dokazati da je Mercedes ranije od nas dobio podatke, ali ne mogu to ni isključiti. Ne povećavate povjerenje kada u paddocku Monaka vidite Libertyjev službeni Mercedes s tablicama iz Stuttgarta, a na njemu Pirellijeve gume. Mi u Red Bullu ćemo pomno pratiti razvoj Formule 1 u budućnosti. Morat ćemo razgovarati i sa Pirellijem.“