Motorsportski savjetnik Red Bulla Helmut Marko smatra da bi McLaren mogao zloupotrijebiti neke rupe u pravilniku prilikom prelaska na Mercedesove motore za 2021. godinu. Dodaje da se britanska ekipa “približava vodećima”

McLaren će se nakon 6 godina vratiti na Mercedesove motore, unatoč činjenici što će se i slijedeće godine morati koristiti ovogodišnja šasija. FIA je već ranije potvrdila da će nadgledati McLarenov prelazak/povratak na Mercedesove motore.

„McLarenu će prelazak sa Renaultovih na Mercedesove motore dati priliku da zaobiđu neka pravila i upotrijebi neka područja koja su drugima zabranjena. Postoje rupe u pravilima,” rekao je Marko.

Marko ističe da je McLaren u usponu i da će im odgovarati najnovije promjene financijskog i tehničkog pravilnika.

“McLaren se približava vodećim ekipama. Rade dobar posao u smislu osoblja i tehnologije. Od slijedeće godine će imati konkurentan motor, ali nije u pitanju samo jedna godina,” komentirao je Marko McLarenov potencijalni ‘skok’ među vodeće ekipe.

McLaren je imao nekoliko užasnih godina od početka hibridne ere motora. Posebno je problematičan bio period pod Hondom, ali su 2018. pokrenuli proces restrukturiranja, a brojne promjene rezultirale su njihovim preporodom, te je McLaren prošle godine završio na četvrom mjestu u poretku konstruktora i imali su svoju najuspješniju sezonu od 2012. godine.