Vozač Haas F1 Teama, Kevin Magnussen kaže da neće biti prijateljski nastrojen na trkaćoj stazi ove godine, nakon što je prošle sezone u nekoliko navrato dobio prigovore od vozača.

Danac je imao dva veća incidenta, a Nico Hulkenberg i Fernando Alonso su kritikovali vozača američkog tima, smatrajući da je previše agresivan.

Magnussen kreće u četvrtu godinu Formule 1, a svoju drugu za Haas. Nakon što je izgradio reputaciju ‘lošeg dječaka’ tijekom 2017., Danac tvrdi da želi izbjeći bilo kakve kazne – ali ne želi promijeniti svoj stil vožnje.

„Ja to tako gledam.“

„Ako dobijem kaznu, onda sam napravio grešku,“ pojašnjava on.

Kevin Magnussen i Fernando Alonso u duelu na VN Malezije 2017.

„Ali, prošle godine sam imao samo jednu kaznu, tako da moram naučiti iz toga.“

„Ove godine ću voziti jednako agresivno, ali bez dobijanja ikakvih kazni.“

„To ne znači da ću biti išta ljubazniji na stazi.“

„Nadam se da ću biti još agresivniji, bez ikakvih kazni,“ kaže Magnussen.

Nakon što je 2014. došao u McLaren, Danac je napustio tim  2015., dolaskom Fernanda Alonsa. Karijeru je nastavio u Renaultu, u kojem je proveo jednu sezonu – 2016. godine. 25-godišnjak se potom preseljava (2017.) u Haas, a predstojeća sezona je druga godina u kojoj će biti u vozačkoj postavi američkog tima. Magnussen kaže da je sretan u timu i da bi želio ostati i nakon 2018. godine.

„Sretan sam što sam ovdje s Haasom, a moja polazna tačka je da želim ostati,“ dodao je.

„Stoga, nemam mnogo stresa. Naravno, uvijek bi bilo lijepo da budete što prije obaviješteni (misleći na novi ugovor),“ izjavio je Kevin Magnussen za BT novinsku agenciju.