Šef Force Indije, Otmar Szafnauer vjeruje da njegova ekipa može uzeti dovoljno bodova kao bi završili ispred McLarena u poretku konstruktora.


Force India se sredinom sezone borila za četvrto mjesto,  ali odlaskom u stečaj njihovi bodovi su izbrisani, te su morali krenuti od nule pod novim imenom Racing Point Force India.

Ubrzo je tim iz Silverstonea uspio osvojiti 32 boda  na VN Belgije i VN Italije, a sad žele prestići McLaren, koji se nalazi na šestom mjestu. Napredak tima je usporen od strane Stoffela Vandoornea, osvajanjem 8. mjesta u Meksiku, pa je trenutna razlika od 15 bodova na strani tima iz Wokinga.

Međutim, Szafnauer naglašava da u Force Indiji vjeruju da mogu smanjiti deficit.

„Nakon razočaravajućeg ishoda u Meksiku još je naglasak na posljednje dvije utrke,“ kaže šef Force Indije.

„Još uvijek gledamo prema šestom mjestu u šampionatu. Ali, sad je mnogo veći izazov.“

„Mi smo 15 bodova od našeg cilja i savladavanje ovog deficita neće biti lako.“

„Dat ćemo sve od sebe, nastavit ćemo raditi naporno. Ali, potrebni su nam savršeni vikendi i možda dobra sreća usput,“ dodao je.

 

Izgledi Sergia Pereza da završi kao ‘najbolji od ostatka’ treću godinu zarednom su također u igri. Meksikanac, trenutno ima zaostatak od 12 bodova za Hulkenbergom [Nico].

Perez prihvata da mu je potreban ‘jak vikend’ u Brazilu, nakon što su imali nekoliko teških utrka.

„Imali smo nekoliko teških utrka u Austinu i Meksiku, gdje nismo maksimizirali naš potencijal.“

„Izgubili smo ‘dobre’ bodove, pogotovo u Meksiku. Još uvijek želim da završim kao ‘najbolji od ostatka’ u poretku vozača i potreban mi je jak vikend kako bi nadoknadio nedavno izgubljene bodove,“ smatra Perez.